Janny vindt deze strudel heel lekker! Ze proef verschillende smaken, zoals fris, zuur, zout en kruidig. En de cranberries zijn heerlijk in combinatie met de appels.
Benodigdheden
- Theedoek
- Staande mixer met toebehoren
- Deegroller
- Mengkom
- Bakplaat
- Bakpapier
- Steelpan
- Spatel
- Zeef
Voorbereiding voor de strudel
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
Strudeldeeg
- Kneed de bloem met het ei, zout, water en zonnebloemolie tot een elastisch deeg.
- Bol het deeg op, bestrijk het met een laagje olie en laat het 30 minuten rusten onder een vochtige doek.
Vulling
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
- Hak de chocolade en pecannoten fijn.
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
Opbouw van de strudel
- Bestuif een theeboek met een beetje bloem. Rol het deeg uit met een deegroller en trek het deeg, indien nodig, verder uit met je handen.
- Smelt de boter en bestrijk het deeg ermee.
- Verspreid de appels over het onderste gedeelte van het deeg.
- Vouw de randen van het deeg naar binnen en rol de strudel voorzichtig op.
- Leg de strudel op een beklede bakplaat met de naad naar beneden.
- Bestrijk de buitenkant van de strudel met de gesmolten boter en strooi hier een laagje amandelschaafsel overheen.
- Bak de strudel in 30 tot 40 goudbruin in de voorverwarmde oven.
Vanillesaus
- Breng de melk met de vanille, een takje rozemarijn en de thee in een steelpan aan de kook.
- Klop de eidooiers met de suiker tot een romig mengsel.
- Voeg een klein beetje warme melk toe aan de eidooiers en meng dit goed door.
- Giet het geheel terug in de steelpan tot het dikker wordt. Zorg ervoor dat de saus niet warmer wordt dan 83 graden.
- Haal de vanillesaus door een zeef en laat het afkoelen.
- Snijd de strudel in stukjes en serveer het met een scheutje vanillesaus.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.