E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Appelweelde

Apfelstrudel is apfelstrudel, daar moet je niet teveel aan veranderen. Deze strudel is dan ook gevuld met... appels! Door 3 verschillende soorten appels te gebruiken worden de smaken veel sterker en dat proef je!

Antoinette

Recept van
Antoinette

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Strudeldeeg

  • 250 gram bloem
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 100 milliliter water
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Vulling

  • 2 Goudreinet appels
  • 3 Elstar appels
  • 1 Granny Smith appel
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 2 eetlepels calvados
  • 0,5 theelepel gemalen gember
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram custardpoeder
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Snufje tijm

Vanillesaus

  • 300 milliliter melk
  • 1 vanillestokje
  • Takje rozemarijn
  • 1 zakje earl grey thee
  • 5 eidooiers
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker

Decoratie

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 20 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze

Strudel met appel en vanillesaus van AntoinetteJanny vindt deze strudel heel lekker! Ze proef verschillende smaken, zoals fris, zuur, zout en kruidig. En de cranberries zijn heerlijk in combinatie met de appels.

Benodigdheden

  • Theedoek
  • Staande mixer met toebehoren
  • Deegroller
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Steelpan
  • Spatel
  • Zeef

Voorbereiding voor de strudel

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

Strudeldeeg

  • Kneed de bloem met het ei, zout, water en zonnebloemolie tot een elastisch deeg.
  • Bol het deeg op, bestrijk het met een laagje olie en laat het 30 minuten rusten onder een vochtige doek.

Vulling

  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  • Hak de chocolade en pecannoten fijn.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar.

Opbouw van de strudel

  • Bestuif een theeboek met een beetje bloem. Rol het deeg uit met een deegroller en trek het deeg, indien nodig, verder uit met je handen.
  • Smelt de boter en bestrijk het deeg ermee.
  • Verspreid de appels over het onderste gedeelte van het deeg.
  • Vouw de randen van het deeg naar binnen en rol de strudel voorzichtig op.
  • Leg de strudel op een beklede bakplaat met de naad naar beneden.
  • Bestrijk de buitenkant van de strudel met de gesmolten boter en strooi hier een laagje amandelschaafsel overheen.
  • Bak de strudel in 30 tot 40 goudbruin in de voorverwarmde oven.

Vanillesaus

  • Breng de melk met de vanille, een takje rozemarijn en de thee in een steelpan aan de kook.
  • Klop de eidooiers met de suiker tot een romig mengsel.
  • Voeg een klein beetje warme melk toe aan de eidooiers en meng dit goed door.
  • Giet het geheel terug in de steelpan tot het dikker wordt. Zorg ervoor dat de saus niet warmer wordt dan 83 graden.
  • Haal de vanillesaus door een zeef en laat het afkoelen.
  • Snijd de strudel in stukjes en serveer het met een scheutje vanillesaus.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.