Koeken
- Meng de boter, de basterdsuiker en het ei door elkaar.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit samen met het zout toe.
- Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
- Verpak het deeg in plastic folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 2 mm dikte.
- Steek cirkels uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koeken in circa 15 minuten af.
Kaneelstroop
- Laat de suiker in kleine delen op middelhoog vuur karamelliseren.
- Voeg steeds kleine beetjes toe, net zo lang tot alle suiker in karamel veranderd is.
- Breng ondertussen de slagroom met de keukenstroop kort aan de kook en blus hier de karamel mee af.
- Voeg vervolgens de kaneel en de boter toe.
- Laat de stroop iets afkoelen, zodat deze de dikte van keukenstroop heeft.
- Doe met een lepel een beetje stroop op een koekje en leg hier een tweede koekje bovenop.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.