E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Stroopkoeken

Zelfgemaakte stroopkoeken, heerlijk bij een kop koffie of thee!

Koekjes
(52) reviews

Ingrediënten

Koeken

  • 250 gram boter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram ei
  • 450 gram Zeeuwse bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 gram zout

Kaneelstroop

  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 35 gram slagroom
  • 35 gram Keukenstroop
  • 1 mespuntje kaneel
  • 110 gram boter

Bereidingswijze

Koeken

  • Meng de boter, de basterdsuiker en het ei door elkaar.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit samen met het zout toe.
  • Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het deeg in plastic folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 2 mm dikte.
  • Steek cirkels uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koeken in circa 15 minuten af.

Kaneelstroop

  • Laat de suiker in kleine delen op middelhoog vuur karamelliseren.
  • Voeg steeds kleine beetjes toe, net zo lang tot alle suiker in karamel veranderd is.
  • Breng ondertussen de slagroom met de keukenstroop kort aan de kook en blus hier de karamel mee af.
  • Voeg vervolgens de kaneel en de boter toe.
  • Laat de stroop iets afkoelen, zodat deze de dikte van keukenstroop heeft.
  • Doe met een lepel een beetje stroop op een koekje en leg hier een tweede koekje bovenop.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.