Bakgereedschap
- Kleine metalen halve bollen mal Ø 4.5 cm
- Halve silicone bollen mal Ø 7 cm
- Steekringen 6 cm en 4 cm
- Staafmixer
- Zester
Aardbeiencrémeaux
- Week de gelatine in koud water.
- Breng de aardbeien, suiker en citroensap aan de kook, laat 2 minuten doorkoken. Haal van het vuur.
- Zeef en pureer nu het mengsel.
- Klop de eidooiers los.
- Voeg al kloppend, in een dun straaltje (om te voorkomen dat het ei stolt), de puree erbij.
- Voeg roomboter toe en laat smelten. Voeg gelatine toe, laat oplossen.
- Zet op het vuur en verwarm naar 85 graden, laat in ongeveer 3 minuten dik en romig worden.
- Giet uit in kleine halve bollen mal. Zet in de vriezer om op te stijven.
Mojito cocktail
- Maak een suikersiroop door water en suiker naar 120 graden op te warmen. Laat afkoelen.
- Zeef de siroop.
- Rasp 4 limoenen, voeg toe aan siroop.
- Pers 5 limoenen, voeg toe aan siroop.
- Snijd 10 blaadjes verse munt heel fijn (naar smaak) en voeg toe.
- Voeg 30 à 60 gram witte rum toe (naar smaak). Mag behoorlijk sterk zijn.
- Laat afkoelen op werkbank.
Bavarois van Mojito
- Week de gelatine blaadjes in koud water.
- Klop de slagroom goed lobbig.
- Verwarm de eidooiers en suiker au bain-marie naar 55 graden.
- Klop het eidooiermengsel à 5 minuten in de mixer tot het redelijk stijf is.
- Los de gelatine op in een scheutje verwarmde mojito cocktail.
- Klop de mojito cocktail en de gelatine oplossing rustig door de dooiers.
- Wanneer dit mengsel handwarm is kan de slagroom erdoor gespateld worden.
- Zet de halve bolletjes vormen op een dienblaadje of (koude) bakplaat.
- Stort het mengsel in de grote halve bolletjesvorm, ongeveer tot de helft.
- Haal de crémeaux uit de koeling en stort in de halve bolletjes.
- Leg een bolletje crémeaux in de bavarois.
- Dek af met bavarois tot de rand.
- Maak de randjes schoon en zet in de vriezer om op te stijven.
Koekje van gepofte rijst en witte chocolade
- Smelt de witte chocoladecallets au bain-marie.
- Roer de gepofte rijst er doorheen.
- Smeer mengsel uit op bakpapier, ongeveer 1 centimeter hoog.
- Steek 6 cirkels uit met een kleine steekring van 4 centimeter.
- Koel in de koelkast tot een stevig voetje voor de bombes.
Spiegel van witte chocolade
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm water, suiker en glucosestroop tot 103 graden, haal dan van het vuur af.
- Voeg gecondenseerde melk en uitgeknepen gelatine toe.
- Voeg chocolade callets, beetje bij beetje, toe tot doorgesmolten.
- Roer tot afgekoeld.
- Voeg druppels groene kleurstof toe tot helgroen.
- Als het mengsel 28 à 30 graden heeft bereikt, overgieten in een kom.
Samenstellen
- Haal de bavarois uit de vriezer.
- Stort de mallen, stuk voor stuk en plaats de halfjes op elkaar.
- Steek een saté prikker in de bollen en plaats deze op een dienblaadje met plastic folie. Zet terug in de vriezer.
- Zet de voetjes klaar op de werkbank.
- Giet de spiegel in een mengkom.
- Snij aardbei in zeer kleine stukjes.
- Haal de bollen uit de vriezer, doop ze 1 voor 1 in de spiegel. Laat uitdruipen en zet op voetje.
- Haal de prikkers eruit.
- Plaats stukjes aardbei bovenop de bombes.
- Strooi er een klein beetje limoen zest over.
- Voeg als laatste een takje limoencress of kleine blaadjes munt toe.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.