E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Strawberry Mojito Bombes

Beeldschone mousse-bombes met een heerlijk munt-rum-interieurtje en avontuurlijke structuren. Gebaseerd op de klassieke cocktail waar iedereen van in de stemming raakt.

Ine

Recept van
Ine

Taart
(13) reviews

Ingrediënten

Aardbeiencrémeaux

  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 gram aardbeien
  • 0.5 gram citroen (sap en zest)
  • 40 gram suiker
  • 45 gram eidooiers
  • 45 gram roomboter, zacht

Mojito cocktail

  • 200 gram water
  • 200 gram fijne suiker
  • 8 takken verse munt
  • 5 limoenen
  • 65 gram witte havana rum

Bavarois van Mojito

  • 7 blaadjes gelatine
  • 180 gram Mojito cocktail
  • 240 gram slagroom
  • 160 gram eidooier
  • 160 gram fijne suiker

Koekje van gepofte rijst en witte chocolade

  • 50 gram gepofte rijst
  • 150 gram witte chocolade callets

Spiegel van witte chocolade

  • 11 blaadjes gelatine
  • 300 gram water
  • 330 gram fijne suiker
  • 330 gram glucosestroop
  • 220 gram gecondenseerde volle melk
  • 300 gram witte chocolade callets
  • enkele druppels groene kleurstof

Samenstellen

  • 100 gram aardbeien
  • 1 limoen
  • limoencress (optioneel)

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Kleine metalen halve bollen mal Ø 4.5 cm
  • Halve silicone bollen mal Ø 7 cm
  • Steekringen 6 cm en 4 cm
  • Staafmixer
  • Zester

Aardbeiencrémeaux

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de aardbeien, suiker en citroensap aan de kook, laat 2 minuten doorkoken. Haal van het vuur.
  • Zeef en pureer nu het mengsel.
  • Klop de eidooiers los.
  • Voeg al kloppend, in een dun straaltje (om te voorkomen dat het ei stolt), de puree erbij.
  • Voeg roomboter toe en laat smelten. Voeg gelatine toe, laat oplossen.
  • Zet op het vuur en verwarm naar 85 graden, laat in ongeveer 3 minuten dik en romig worden.
  • Giet uit in kleine halve bollen mal. Zet in de vriezer om op te stijven.

Mojito cocktail

  • Maak een suikersiroop door water en suiker naar 120 graden op te warmen. Laat afkoelen.
  • Zeef de siroop.
  • Rasp 4 limoenen, voeg toe aan siroop.
  • Pers 5 limoenen, voeg toe aan siroop.
  • Snijd 10 blaadjes verse munt heel fijn (naar smaak) en voeg toe.
  • Voeg 30 à 60 gram witte rum toe (naar smaak). Mag behoorlijk sterk zijn.
  • Laat afkoelen op werkbank.

Bavarois van Mojito

  • Week de gelatine blaadjes in koud water.
  • Klop de slagroom goed lobbig.
  • Verwarm de eidooiers en suiker au bain-marie naar 55 graden.
  • Klop het eidooiermengsel à 5 minuten in de mixer tot het redelijk stijf is.
  • Los de gelatine op in een scheutje verwarmde mojito cocktail.
  • Klop de mojito cocktail en de gelatine oplossing rustig door de dooiers.
  • Wanneer dit mengsel handwarm is kan de slagroom erdoor gespateld worden.
  • Zet de halve bolletjes vormen op een dienblaadje of (koude) bakplaat.
  • Stort het mengsel in de grote halve bolletjesvorm, ongeveer tot de helft.
  • Haal de crémeaux uit de koeling en stort in de halve bolletjes.
  • Leg een bolletje crémeaux in de bavarois.
  • Dek af met bavarois tot de rand.
  • Maak de randjes schoon en zet in de vriezer om op te stijven.

Koekje van gepofte rijst en witte chocolade

  • Smelt de witte chocoladecallets au bain-marie.
  • Roer de gepofte rijst er doorheen.
  • Smeer mengsel uit op bakpapier, ongeveer 1 centimeter hoog.
  • Steek 6 cirkels uit met een kleine steekring van 4 centimeter.
  • Koel in de koelkast tot een stevig voetje voor de bombes.

Spiegel van witte chocolade

  • Week de gelatine in koud water.
  • Verwarm water, suiker en glucosestroop tot 103 graden, haal dan van het vuur af.
  • Voeg gecondenseerde melk en uitgeknepen gelatine toe.
  • Voeg chocolade callets, beetje bij beetje, toe tot doorgesmolten.
  • Roer tot afgekoeld.
  • Voeg druppels groene kleurstof toe tot helgroen.
  • Als het mengsel 28 à 30 graden heeft bereikt, overgieten in een kom.

Samenstellen

  • Haal de bavarois uit de vriezer.
  • Stort de mallen, stuk voor stuk en plaats de halfjes op elkaar.
  • Steek een saté prikker in de bollen en plaats deze op een dienblaadje met plastic folie. Zet terug in de vriezer.
  • Zet de voetjes klaar op de werkbank.
  • Giet de spiegel in een mengkom.
  • Snij aardbei in zeer kleine stukjes.
  • Haal de bollen uit de vriezer, doop ze 1 voor 1 in de spiegel. Laat uitdruipen en zet op voetje.
  • Haal de prikkers eruit.
  • Plaats stukjes aardbei bovenop de bombes.
  • Strooi er een klein beetje limoen zest over.
  • Voeg als laatste een takje limoencress of kleine blaadjes munt toe.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.