Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Biscuit
- Meng 250 gram poedersuiker, amandelmeel en 4 eieren in een keukenmachine of gebruik een handmixer. Klop tot het in volume verdubbeld is.
- Voeg dan nog 2 eieren toe en klop nog 5 minuten door.
- Scheid de overige eieren en weeg 250 gram eiwit af.
- Doe de eiwitten in een schone kom en gebruik een brandschone mixer. Begin met kloppen en voeg beetje bij beetje resterende poedersuiker toe. Blijf kloppen tot stijve, witte pieken ontstaan.
- Voeg om en om meringue en bloem toe aan het amandelbeslag. Spatel het voorzichtig door tot alles goed is gemengd. Voeg als laatste de meringue toe.
- Spatel ook matcha en groene kleurstof door het mengsel. Voeg niet te veel matcha poeder toe, dan wordt het beslag bitter.
- Verdeel het beslag over de bakplaat en bak de biscuit in 7-10 minuten gaar.
- Haal uit de oven en stort op een rooster. Laat afkoelen.
- Steek 3 stukken uit het biscuit met een uitsteekvorm van 20×30 cm.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Roer goed tot alles is gemengd.
- Tempereer twee cakes met de chocolade.
- Smeer de overige chocolade op 1 kant van 1 cake, dit wordt de onderkant van de taart.
Botercrème
- Klop de roomboter flink luchtig.
- Voeg poedersuiker toe en klop goed door tot alles is gemengd tot een mooie crème.
- Voeg koffie-extract toe naar smaak.
Ganache
- Verwarm de slagroom.
- Breek de chocolade in stukjes en doe in een schaal.
- Schenk de warme slagroom er bij en laat even staan.
- Klop het vervolgens goed door totdat alle chocolade is gesmolten.
- Roer de rum er doorheen.
- Snijd de cranberries fijn en roer ze door de ganache.
Plakkaat
- Laat beide chocolades tempereren.
- Giet de chocolades uit over een schoon vel bakpapier. Voordat de chocolade helemaal hard is uitsteken met uitsteekvorm van 20×30 centimeter. Laat daarna volledig hard worden.
- Smelt de witte chocolade en doe in een cornetje.
- Schrijf het woord Opera op de harde chocolade.
Opbouwen
- Leg de onderste biscuitlaag op een schoon vel bakpapier op een bakplaat of snijplank.
- Besprenkel met koffielikeur.
- Spuit een laag ganache over de cake.
- Smeer daar een laag ganache overheen en bedek met een tweede biscuitlaag.
- Besprenkel met koffielikeur.
- Smeer een laag ganache op de biscuit en spuit hier de crème op. Dek af met de derde biscuitlaag. Besprenkel met koffielikeur.
- Smeer de volledige taart af met ganache.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Spuit vervolgens toefjes botercrème op de taart en decoreer met de koffiebonen.
- Leg de chocoladeplaat op de taart.
- Rasp de pure chocolade over de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.