Bakgereedschap
- Bakplaat
- Chopper
- Garde
- Pannenkoekenpan
- Groentesnijder
- Magnetron
- Mixer
- Spuitzak
- Decoratief spuitmondje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 80 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Beslag
- Smelt de boter 30 seconden in de magnetron, zet apart.
- Meng de bloem, suiker, zout, bakpoeder, baksoda en kaneel.
- Roer de boter, melk, het vanille extract en de eieren door elkaar.
- Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel.
- Giet het mengsel vloeibare mengsel in het putje.
- Gebruik een garde om alles door elkaar te roeren tot het net gecombineerd is. Het mag een beetje dik en klonterig zijn.
- Laat het beslag rusten terwijl je een licht geoliede koekenpan op middelhoog vuur verhit.
- Gebruik ongeveer 60 milliliter beslag per pannenkoek.
- Bak de koeken per kant 3 – 6 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
- Laat de pannenkoeken afkoelen.
Appelvulling
- Schil en snijd de appels in stukjes.
- Leg ze vervolgens in de cognac.
- Breng de boter, suiker, gember en kaneel aan de kook.
- Voeg de appels en de slagroom toe als het is ingedikt.
- Laat het geheel zacht koken.
- Laat afkoelen voor gebruik.
Roomkaas vulling
- Klop alles samen tot een luchtige egale massa.
- Zet in de koeling tot gebruik.
Appel chips
- Snijd de appel in schijven van ongeveer 3 millimeter dik.
- Leg de schijven in de citroensap en laat even weken.
- Leg ze vervolgens op de bakplaat en bestrooi ze licht met de poedersuiker.
- Bak ze voor 90 minuten in de voorverwarmde oven op 80 graden.
Gekarameliseerde spek
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Leg de spek op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met bruine suiker.
- Bak de spek 7 minuten in de oven.
- Snijd ze in kleine stukjes, houd er een paar apart voor de garnering.
Garnering
- Klop de slagroom met de suiker stevig.
- Hak de pecannoten in kleine stukjes, houd er een paar apart voor de garnering.
Opbouw
- Bestrijk een pannenkoek met roomkaas vulling en bestrooi gelijkmatig met stukjes pecannoot.
- Bedek met een pannenkoek.
- Strijk hierop een laag appelvulling en bestrooi deze met gekarameliseerde spek.
- Bedek met een pannenkoek en herhaal bovenstaande stappen tot je alle pannenkoeken hebt gebruikt.
- Doe de slagroom in een spuitzak en smeer de taart hiermee af. Decoreer de boven- en zijkanten.
- Plak de appelchips aan de buitenkant tegen de taart.
- Garneer het geheel met pecannootjes en gekarameliseerde spekreepjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.