Benodigdheden
- Braadpan die in de oven kan
- Ronde pie vorm
- Staande mixer met toebehoren
- Deegroller
- Kwast
- Vergiet
- Schalen
- Liniaal
- Garde
Voorbereiding
- Haal het vlees een half uur van te voren uit de koeling.
- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Vet de pie vorm in.
Deeg
- Meng de bloem, roomboter, margarine en het zout in een beslagkom.
- Hak de tijm heel fijn en voeg toe.
- Giet langzaam het koude water erbij.
- Meng het deeg kort tot het samenkomt.
- Verpak in folie en laat afkoelen in de koelkast.
Vulling
- Kruid het vlees met zout, peper en kruidnagel.
- Bak het vlees aan beide kanten bruin in de boter en laat het 20 minuten op het vuur sudderen.
- Verwarm ondertussen de fond, met de port.
- Giet bij het vlees, voeg het laurierblaadje toe.
- Laat nog even kort pruttelen.
- Doe de pan met deksel in de voorverwarmde oven op 120 graden en laat het vlees zo’n 3 uur garen.
- Snijd de wortel en knolselderij in kleine blokjes en kook ze 3 minuten in water met een snufje zout.
- Laat de groenten uitlekken.
- Snijd de ui, knoflook, champignons en hak de kruiden fijn.
- Bak de spek op middelhoog vuur even aan in olijfolie.
- Doe de champignons in gedeeltes erbij.
- Voeg zout, peper en de kruiden toe en bak kort aan.
- Haal alles uit de pan en schenk weer een beetje olie in de pan.
- Fruit de ui samen met de knoflook en bak de wortel en knolselderij nog even mee.
- Als het vlees gaar is, haal dan de pan uit de oven en leg het vlees op een bord.
- Kook het vocht van het vlees in.
- Doe de bloem en de mascarpone toe en maak er een papje van.
- Voeg alle ingrediënten van de vulling toe en breng op smaak.
- Laat de vulling afkoelen.
Opbouw
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal 2/3e van het deeg uit de koelkast en rol het uit.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Strooi wat paneermeel over de bodem en verdeel hier de vulling over.
- Rol ook de rest van het deeg uit en maak er lange repen van.
- Leg de repen op de taart in de lengte bijna tegen elkaar aan.
- Draai de taart een kwartslag.
- Til de repen om en om op en leg er een reep dwarsover, zodat je een mooi vlechtwerk krijgt.
- Klop het ei los en smeer het vlechtwerk twee keer dun in.
- Bak de pie in ongeveer 50 minuten af.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.