Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Staafmixer
- Mengkom
- Bakje
- Cakeblik (rond, 22 centimeter)
- Spuitzak
- Spuitmondje
Voorbereiding
- Verwarm de oven (hete lucht) voor op 200 graden.
Bodem
- Meng bloem, suiker en zout in de mengkom van de keukenmachine.
- Voeg in delen boter, ei en 2 eetlepels koud water toe en kneed tot een soepel deeg.
- Bestuif het aanrecht met een klein beetje bloem, rol het deeg uit tot een plak en steek er een rondje uit van 22 centimeter.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats het deeg erop.
- Bak het deeg in circa 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
Cake
- Draai de oventemperatuur naar 180 graden en pureer dadels met een staafmixer tot puree.
- Draai boter en suiker in een mengkom glad en voeg de eieren toe.
- Volg met dadelpuree, meng goed en voeg tot slot de droge ingrediënten toe en het vanille extract toe.
- Spatel tot een glad cakebeslag en ga verder met de toffee saus.
- Zet de bakvorm klaar en verdeel een deel van de toffee saus over de bodem. Volg met de peertjes en schep tot slot het cakebeslag erover.
- Plaat de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de cake in circa 35 minuten gaar.
Toffee saus
- Verhit alle ingrediënten voor de saus in een pan.
- Ga verder met de peren.
Gepocheerde peren
- Schil en halveer de peren en verwijder de klokhuizen.
- Verwarm de peren met port, suiker en een kaneelstokje in de pan en laat ze 20 minuten op laag vuur pocheren.
- Ga verder met de cake.
Mascarponeroom
- Klop in een mengkom slagroom, mascarpone en vanillemerg tot een romig mengsel.
- Schep in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Toffees
- Verhit een pan met gecondenseerde melk en boter tot de juiste dikte.
- Voeg pecannoten toe en vorm er toffees van.
Afwerken/decoreren
- Stort de cake uit de bakvorm, plaats op de koek en garneer met mascarponeroom en toffees.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.