Benodigdheden
- Ovenschaal
- Stoofpan
- Kwast
- Rolstok
- Liniaal
- Modeleerstokjes
- Zeef
- Oventhermometer
- Grote scraper
- Kleine scraper
- Champignonborsteltje
- Plasticfolie
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Vet de ovenschaal in met boter.
Deeg
- Meng de bloem en de zout.
- Voeg de boter in blokjes en de cheddar kaas toe en verkruimel het deeg.
- Voeg het water toe en kneed het deeg voorzichtig en niet te lang tot een bal.
- Pak de deegbal in met folie en laat het rusten in de koeling.
Vulling
- Snijd het rundvlees in stukken.
- Voeg peper, nootmuskaat en olijfolie toe en meng door elkaar.
- Verwarm de boter met wat olijfolie in de pan en braad het vlees hierin bruin.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Laat het vlees lekker sudderen.
- Snijd de wortel, uien, knoflook en gedroogde abrikozen klein.
- Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd ook fijn.
- Blancheer de worteltjes voor twee minuten.
- Fruit de uien, abrikozen, golden syrup, knoflook, wortel en rozemarijn in een braadpan.
- Verwarm de tomatenpuree in een klein pannetje in wat olijfolie.
- Voeg dan de puree en de groentes bij het sudderende vlees.
- Laat weer op temperatuur komen en blus het geheel af met de bokbier en wat water.
- Doe een flinke eetlepel bloem bij de stoof, roer goed door en laat indikken.
- Haal de steeltjes uit de champignons en borstel ze schoon.
- Snijd in partjes en voeg bij de stoof.
- Breng eventueel nog een beetje op smaak met peper en zout.
Opbouw
- Rol een deel van het deeg uit en bekleed de binnenkant van de ovenschaal hiermee.
- Vul de schaal met de vulling.
- Klop de eieren los met wat water.
- Smeer wat ei op de rand van het deeg voor de hechting van het ‘deegdakje’.
- Rol nu weer een deel van het deeg uit en dek daarmee de pie af.
- Versier de bovenkant van de pie met het overgebleven deeg.
- Strijk de bovenkant in met wat ei.
- Prik een paar gaatjes in de bovenkant.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden.
- Bak de pie af in ongeveer 45 minuten.
- Enjoy mate!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.