Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Taartpan van ø 18 centimeter
- Taartpan van ø 25 centimeter
- Bakplaat
- Bakpapier
- Hakmolen
- Zeef
- Spuitzak
- Glad spuitmondje ø16
- Dowels en taartkarton van ø 16 centimeter (optioneel)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de taartpannen goed in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Knip stukjes bakpapier van 15 bij 15 cm af.
Biscuit
- Klop de eiwitten en de suiker luchtig.
- Klop de dooiers los en spatel ze door het eiwitmengsel.
- Zeef de bloem, custard en zout en spatel deze door het beslag.
- Giet het beslag in de bakvormen en strijk het oppervlak glad.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en bak de biscuits in 25 minuten gaar.
- Haal de biscuits direct uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Hazelnootschuim
- Rooster de hazelnoten 10 minuten in de nog warme oven.
- Laat ze afkoelen en maal ze daarna grof.
- Verlaag de oventemperatuur naar 140 graden.
- Klop de eiwitten op met de kristalsuiker en het zout.
- Spatel daarna de poedersuiker en de hazelnoten erdoor.
- Spuit toeven schuim op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 30 minuten.
Passiecurd
- Smelt de passievrucht pulp met de citroensap, suiker en boter in een pan.
- Klop de eidooiers met de custard tot een papje.
- Giet de warme pulp bij het papje en roer goed door.
- Giet terug in de pan en laat kort doorkoken tot het indikt.
- Haal van het vuur, giet in een schaal en laat afgedekt afkoelen.
Slagroom
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
Garnering
- Tempereer de witte chocolade.
- Smeer de zachte chocolade uit over de bakpapiertjes die je hebt geknipt.
- Leg ze een beetje gekreukeld in een kommetje en laat ze uitharden.
- Snijd de aardbeien in plakjes.
- Snijd de frambozen half door.
Opbouw
- Snijd de biscuit 3x door zodat je 4 lagen hebt.
- Smeer de onderste laag dun in met passiecurd.
- Verdeel daarover een laagje slagroom, plakjes aardbei en hazelnoot toefjes.
- Leg er een nieuw biscuit op en herhaal bovenstaande stappen tot de laatste plak.
- Smeer de taart strak af met slagroom.
- Herhaal de opbouw voor de kleine biscuit.
- Zet de kleine taart voorzichtig op de grote taart. Gebruik eventueel dowels en een taartkarton voor de stevigheid.
- Werk het geheel af met dopjes slagroom.
- Zet de chocolade vouwen bovenop de taart.
- Verdeel de halve framboosjes rondom de taart.
- Decoreer alles met physalissen, cress en blauwe bessen.
- Bestuif de taart tot slot met sneeuw decoratiepoeder.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.