E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Stapel passie

Deze taart van Marieke is een echt slagroom spektakel. Hij ziet er imposant en sierlijk uit met de witte chocolade waaiers bovenop. De vulling is al net zo indrukwekkend met een combinatie van zacht biscuit, hazelnootschuim, passievruchten curd, vers fruit en natuurlijk slagroom.

Ingrediënten

Biscuit

  • 450 gram eiwit
  • 330 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram eidooier
  • 24 gram custard
  • 315 gram patentbloem
  • 0.5 theelepel zout

Hazelnootschuim

  • 150 gram hazelnoten
  • 200 gram eiwit
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker
  • 0.5 theelepel zout

Passiecurd

  • 125 gram passievrucht pulp
  • 1 theelepel citroensap
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 2.5 eidooiers
  • 7 gram custard

Slagroom

  • 2.5 liter slagroom
  • 250 gram suiker

Garnering

  • 300 gram witte chocolade
  • 500 gram aardbeien
  • 500 gram frambozen
  • 250 gram blauwe bessen
  • 6 physalissen
  • 1 bakje Melissa cress
  • 100 gram sneeuw decoratiepoeder

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Taartpan van ø 18 centimeter
  • Taartpan van ø 25 centimeter
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Hakmolen
  • Zeef
  • Spuitzak
  • Glad spuitmondje ø16
  • Dowels en taartkarton van ø 16 centimeter (optioneel)

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de taartpannen goed in.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Knip stukjes bakpapier van 15 bij 15 cm af.

Biscuit

  • Klop de eiwitten en de suiker luchtig.
  • Klop de dooiers los en spatel ze door het eiwitmengsel.
  • Zeef de bloem, custard en zout en spatel deze door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvormen en strijk het oppervlak glad.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en bak de biscuits in 25 minuten gaar.
  • Haal de biscuits direct uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Hazelnootschuim

  • Rooster de hazelnoten 10 minuten in de nog warme oven.
  • Laat ze afkoelen en maal ze daarna grof.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 140 graden.
  • Klop de eiwitten op met de kristalsuiker en het zout.
  • Spatel daarna de poedersuiker en de hazelnoten erdoor.
  • Spuit toeven schuim op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 30 minuten.

Passiecurd

  • Smelt de passievrucht pulp met de citroensap, suiker en boter in een pan.
  • Klop de eidooiers met de custard tot een papje.
  • Giet de warme pulp bij het papje en roer goed door.
  • Giet terug in de pan en laat kort doorkoken tot het indikt.
  • Haal van het vuur, giet in een schaal en laat afgedekt afkoelen.

Slagroom

  • Klop de slagroom met de suiker stijf.

Garnering

  • Tempereer de witte chocolade.
  • Smeer de zachte chocolade uit over de bakpapiertjes die je hebt geknipt.
  • Leg ze een beetje gekreukeld in een kommetje en laat ze uitharden.
  • Snijd de aardbeien in plakjes.
  • Snijd de frambozen half door.

Opbouw

  • Snijd de biscuit 3x door zodat je 4 lagen hebt.
  • Smeer de onderste laag dun in met passiecurd.
  • Verdeel daarover een laagje slagroom, plakjes aardbei en hazelnoot toefjes.
  • Leg er een nieuw biscuit op en herhaal bovenstaande stappen tot de laatste plak.
  • Smeer de taart strak af met slagroom.
  • Herhaal de opbouw voor de kleine biscuit.
  • Zet de kleine taart voorzichtig op de grote taart. Gebruik eventueel dowels en een taartkarton voor de stevigheid.
  • Werk het geheel af met dopjes slagroom.
  • Zet de chocolade vouwen bovenop de taart.
  • Verdeel de halve framboosjes rondom de taart.
  • Decoreer alles met physalissen, cress en blauwe bessen.
  • Bestuif de taart tot slot met sneeuw decoratiepoeder.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.