De rondo’s
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een cupcakevorm in met boter.
- Meng basterdsuiker met boter, bloem, bakpoeder en zout tot een deeg.
- Laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Kneed het ei door het amandelspijs en voeg eventueel wat water toe tot het een gladde massa wordt.
- Rol het deeg uit tot 4 millimeter dikte en steek er 8 cirkels van 10 centimeter doorsnee en 8 cirkels van 7 centimeter doorsnee uit. Bekleed de cupcakevorm met de grote deegcirkels.
- Verdeel de amandelspijs over de deegbakjes.
- Vouw het deeg van de bakjes naar binnen en dek af met de kleine deegcirkels.
- Bestrijk met de losgeklopte eidooier.
- Leg op elke rondo een amandel en bestrijk nogmaals met eidooier.
- Bak de rondo’s in de oven in circa 25 minuten gaar.
De spritsen
- Verwarm de over voor op 175°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Roer de boter met het ei romig.
- Voeg de basterdsuiker, het zout en de vanillesuiker toe en roer goed door.
- Voeg de bloem toe en meng het tot een glad deeg.
- Doe het deeg in een spuitzak met kartelmond en spuit mooie spritsbanen op het bakpapier.
- Bak de repen in 15-20 minuten gaar en snijd ze direct tot koekjes.
- Laat afkoelen op een rooster.
De oubliewafels met slagroom
- Roer boter, zout, vanillesuiker en suiker tot een lichtgekleurde romige massa.
- Klop de eieren er een voor een door en voeg daarna beetje bij beetje bloem al kloppend toe.
- Laat het deeg in de koeling circa 1 uur opstijven.
- Verwarm het oublieijzer flink voor en beboter het ijzer voordat u de eerste wafel gaat bakken. Daarna hoeft u geen boter meer toe te voegen.
- Vorm bolletjes met een doorsnede van 2 centimeter van het koude deeg.
- Leg een deegbolletje in het midden van het hete ijzer, sluit dit en bak de oublie aan weerskanten goudbruin (in ca 1,5 minuut).
- Neem de oublie uit het ijzer en rol deze direct om de steel van een houten lepel en schuif hem er vervolgens weer van af.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom met een beetje suiker naar smaak stijf en vul hiermee de afgekoelde oblies.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.