Voorbereiding
- Warm de oven voor op 180°C.
- Vet een springvorm met een diameter van 20 centimeter in en bestuif met bloem. Knip een stuk bakpapier uit ter grootte van de springvorm en bekleed de bodem hiermee.
Kapselbeslag
- Zet een pan met water op voor de au bain-marie.
- Haal de mengkom uit de keukenmachine en doe hier de eieren in. Voeg suiker toe en zet op de au-bain marie pan. Gebruik een handmixer om het eimengsel schuimig te kloppen terwijl het verwarmd wordt tot 30°C.
- Zet vervolgens de schaal in de keukenmachine en klop het mengsel luchtig.
- Zeef bloem, maïzena en zout door elkaar.
- Meng het droge mengsel door het eierbeslag en spatel voorzichtig door elkaar.
- Rasp de schil van de limoenen en voeg de rasp toe aan het beslag. Spatel dit er voorzichtig doorheen.
- Spatel het beslag in de springvorm en bak de cake in circa 25 minuten gaar.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Lime curd
- Pers het sap uit de limoenen.
- Zet een pan met water op voor de au bain-marie.
- Doe het limoensap met boter en suiker in een hittebestendige kom en zet op de pan met kokend water. Laat het geheel zachtjes au bain-marie doorkoken tot een homogeen mengsel.
- Kluts de eieren en eidooier door elkaar.
- Voeg dit toe aan het limoenmengsel en kluts goed door tot alles is gemengd.
- Haal, wanneer het mengsel goed is doorgekookt, de curd van het vuur. Zeef het en stort uit op een platte schaal. Laat de curd goed afkoelen in de koelkast.
Marsepein
- Maal amandelmeel met de poedersuiker in de foodprocessor en voeg beetje bij beetje het eiwit toe totdat er een uitrolbare marsepeinmengsel ontstaat.
- Kleur de marsepein wit.
Aardbeienvulling
- Klop de slagroom op en voeg naar smaak suiker toe.
- Halveer de aardbeien en meng door een deel van de slagroom.
- Bewaar de rest van de slagroom.
Samenstellen
- Snijd de taart horizontaal in 3 lagen.
- Laag 1: Spuit een cirkel van slagroom op de rand van de taart. Vul de binnenkant van de taart met lime curd.
- Laag 2: Zet de middelste laag op de eerste en verdeel het aardbeienslagroommengsel hierover.
- Zet de laatste laag op de taart en voorzie het geheel van een volle laag slagroom. Laat vervolgens even opstijven in de koelkast.
- Rol in de tussentijd de marsepein uit op een vel bakpapier tot een cirkel van minimaal 25 cm doorsnee. Let op dat de laag marsepein niet te dik is. Bewaar de rest van de marsepein voor garnering.
- Haal de taart uit de koelkast en bekleed deze met marsepein. Zet weer terug in de koelkast terwijl u de garnering maakt.
- Kleur de overgebleven marsepein roze en maak 20 kleine balletjes en 5 balletjes van een wat groter formaat. Plet de balletjes fijn met een lepel tussen twee lagen bakpapier. Maak van deze bloemblaadjes 8 kleine roosjes en van de grotere balletjes een grote roos.
- Rol de rest van de marsepein uit en steek hier bloemetjes uit.
- Haal de taart uit de koelkast en spuit 8 toefjes slagroom op de taart. Versier de taart met de rozen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.