Voorbereiding
- Vet twee springvormen met een diameter van 16 centimeter in met bloem en bestuif met bloem.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
Biscuitdeeg
- Zeef bloem, maïzena en zout boven een mengkom.
- Klop ei en suiker in 10-15 minuten luchtig en wit.
- Rasp de schil van de citroenen en klop door het eimengsel.
- Spatel voorzichtig het bloemmengsel erdoor.
- Deel het beslag in tweeën.
- Voeg aan een deel cacaopoeder en wat grof gehakte rozemarijn toe.
- Schenk de twee beslagen in de bakvormen.
- Bak de biscuits in ongeveer 25 minuten gaar.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Besprenkel de lichte biscuit met honing.
Honing cheesecake
- Scheid de eieren.
- Klop roomkaas, crème fraîche, eidooiers, zout, honing, suiker, het merg uit het vanillestokje en citroenrasp 5 minuten tot romig.
- Klop 4 eiwitten los en vouw in het beslag.
- Vet de bakvorm opnieuw in en bekleed met bakpapier.
- Schenk het beslag er in.
- Bak de cheesecake in ongeveer 40 minuten gaar.
- Haal uit de oven en snijd de randen los. Laat afkoelen in de vorm.
Ganache
- Verhit de slagroom met wat grof gehakte rozemarijn in een pannetje.
- Breek de chocolade in stukken en doe in een schaaltje.
- Giet de warme slagroom over de chocolade.
- Hak pecannoten fijn.
- Voeg dit samen met rode wijn azijn toe aan de chocolade en roer goed door.
Vijgen mousse
- Week de gelatine ongeveer 10 minuten in koud water.
- Pureer de vijgen in een blender.
- Doe chocolade en 100 ml slagroom in een pannetje en warm op tot de chocolade gesmolten is.
- Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan het mengsel. Roer tot alles opgelost is.
- Laat wat afkoelen en roer vervolgens eidooiers door het mengsel. Zeef en laat volledig afkoelen.
- Klop de overige 225 ml slagroom tot stijve pieken.
- Meng dit samen met de vijgenpuree door de afgekoelde mousse.
- Laat opstijven in de koelkast.
Cupcake vorm
- Tempereer mengsel van melk- en pure chocolade.
- Beboter de giant cupcake vorm goed.
- Vul de giant cupcake vorm met het chocolademengsel. Giet goed uit zodat een mooie chocoladelaag ontstaat.
- Laat 10 minuten koelen en herhaal het proces om de chocoladelaag te verdikken.
- Laat het minimaal 30 minuten koelen voordat u de cupcake uit de vorm halt.
Karamel spiegel
- Week de gelatine ongeveer 10 minuten in koud water.
- Meng maïzena met 30 milliliter water.
- Karamelliseer suiker met 2 eetlepels citroensap in een steelpannetje.
- Voeg zodra de suiker een mooie karamelkleur heeft, 70 milliliter water en slagroom toe.
- Voeg het maïzenapapje toe.
- Voeg de gelatine toe.
- Voeg een beetje zout toe en roer alles goed door.
- Zeef en laat afkoelen.
Samenstellen
- Begin met een laag honingbiscuit en leg deze op een werkblad.
- Smeer hier een mooie laag ganache op en vervolgens een laagje vijgencompote.
- Haal de afgekoelde cheesecake uit de vorm en leg op de ganachelaag.
- Een leeg chocolade biscuit en tempereer deze met een laag vijgencompote.
- Spuit een mooie laag vijgenmousse op het biscuit.
- Smeer hier een laag ganache op.
- Schenk als laatste de karamel op de ganache.
- Decoreer met de vijgen.
- Zet de cake in de chocolade cupcakevorm.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.