Keukengereedschap voor spiegelbolgebakjes
- Keukenmachine
- 2 siliconenbolmatjes
- Siliconenbakmat
- Kartonnen steekfiguurtje voor obliebeslag
- Bakpapier
- Uitsteekvorm cirkel 6 centimeter
- Uitsteekvorm cirkel 7 centimeter
- Zeef
- 2 (steel)pannen
- Glazen mengkom
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden en week de blaadjes gelatine (gelei en bavarois) in een bakje met koud water.
Biscuit
- Klop op volle snelheid eiwit luchtig, voeg suiker toe en klop stevig. Volg met eidooiers en roer tot een luchtig mengsel.
- Volg met bloem en maïzena en meng goed.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag erover.
- Plaats de bakplaat 7 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven en bak het biscuitbeslag goudbruin en gaar.
Passievruchtenbavarois
- Klop slagroom en suiker lobbig (yoghurtdikte).
- Verwarm passievruchtenpuree in een pannetje tot 30 graden en laat de gelatine erin oplossen.
- Spatel een derde deel van de slagroom door het passievruchtenmengsel, roer met een garde door en volg met de resterende slagroom.
- Schenk de bavarois in een spuitzak.
Gelei
- Meng slagroom met 40 gram water, glucose en de blanke gelei in een steelpan en breng aan de kook.
- Voeg ondertussen chocolade en gelatine in de glaze mengkom.
- Haal de pan van het vuur en giet de inhoud direct op de chocolade.
- Voeg de gele kleurstof toe en meng goed.
Obliebeslag
- Mix boter en poedersuiker in de keukenmachine zacht en romig. (Tip: koude boter kun je iets sneller zacht krijgen door met een föhn tegen de buitenkant van de mengkom te blazen.)
- Volg met eiwit, laat iets oplossen en voeg bloem toe.
- Draai tot een mooi, egaal beslag.
- Pak een klein beetje beslag en smeer op een siliconenbakmat uit over het kartonnen steekfiguurtje.
- Herhaal deze handeling tot er 6 figuurtjes op de bakmat liggen.
- Bak de obliefiguurtje 5 minuten op 160 graden voor.
- Haal de figuurtjes uit de oven, steek de kern met een kleine cirkel eruit en plaats de figuurtjes in de siliconenbolmat.
- Plaats de figuurtjes terug in de oven en laat ze tot goudbruin bijkleuren.
Afwerken van spiegelbolgebakjes
- Steek 6 grote en 6 kleine cirkels uit de biscuitplak.
- Verdeel de bavarois vanuit de spuitzak over de siliconenbolmat.
- Druk de kleine biscuitcirkels in het midden van de bavarois, zodat de randen iets omhoog komen en de bollen mooi opvullen met bavarois.
- Vul de bollen nog iets aan met een beetje bavarois en volg met de grote biscuitcirkels.
- Plaats de siliconenbolmat in de vriezer en laat opstijven.
- Haal de bavaroisbolletjes uit de bolmat en doop deze in de gelei.
- Draai ze voorzichtig om en decoreer de spiegelbolgebakjes met de obliekoekjes en de frambozen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.