Speculaasjes
- Meng boter, lichtbruine basterdsuiker en het zout met elkaar in een keukenmachine.
- Voeg karnemelk toe en kneed tot een egaal deeg.
- Doe vervolgens de patentbloem, Zeeuwse bloem, bakpoeder, citroenrasp en speculaaskruiden erbij en kneed goed door tot een egaal deeg.
- Leg het deeg verpakt in huishoudfolie een uur in de koelkast om te rusten.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestuif de speculaasplank met rijstebloem door middel van een theezeefje en klop goed af.
- Duw het speculaasdeeg in de vorm en snijd het overtollige deeg af.
- Klap de koekjes uit de plank, bestrijk de onderkant licht met water en doe er wat geschaafde amandelen op.
- Leg de koekjes op de bakplaat met de amandelen aan de onderkant.
- Klop 1 ei los met een klein beetje water en bestrijk de speculaasjes ermee.
- Bak de speculaasjes in 30 minuten bruin.
- Laat afkoelen op een rooster.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.