E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Speculaaskoekjes

Rutger

Recept van
Rutger

Koekjes
(39) reviews

Ingrediënten

Speculaasjes

  • 112 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 gram zout
  • 55 milliliter karnemelk
  • 15 gram bakpoeder
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 125 gram patentbloem
  • 125 gram Zeeuwse bloem
  • rasp van een halve citroen
  • 150 gram geschaafde amandelen
  • 25 gram rijstebloem (bij de toko verkrijgbaar)
  • 1 ei

Bereidingswijze

Speculaasjes

  • Meng boter, lichtbruine basterdsuiker en het zout met elkaar in een keukenmachine.
  • Voeg karnemelk toe en kneed tot een egaal deeg.
  • Doe vervolgens de patentbloem, Zeeuwse bloem, bakpoeder, citroenrasp en speculaaskruiden erbij en kneed goed door tot een egaal deeg.
  • Leg het deeg verpakt in huishoudfolie een uur in de koelkast om te rusten.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif de speculaasplank met rijstebloem door middel van een theezeefje en klop goed af.
  • Duw het speculaasdeeg in de vorm en snijd het overtollige deeg af.
  • Klap de koekjes uit de plank, bestrijk de onderkant licht met water en doe er wat geschaafde amandelen op.
  • Leg de koekjes op de bakplaat met de amandelen aan de onderkant.
  • Klop 1 ei los met een klein beetje water en bestrijk de speculaasjes ermee.
  • Bak de speculaasjes in 30 minuten bruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.