Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakblik van 30 x 35 centimeter
- Kwast
- Bakpapier
- Huishoudfolie
- Hakmolen
- Rasp
- Rolstok
- Grote bak met deksel
- Knoflookpers
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Vet de grote bak goed in met olijfolie.
Pesto
- Rooster de pijnboompitten kort in een pan.
- Maal de basilicum, knoflook, pijnboompitten en parmezaanse kaas in de hakmolen tot een grof geheel.
- Voeg er olijfolie op gevoel en peper en zout naar smaak aan toe.
- Maal de pesto helemaal fijn met de hakmolen.
Foccacia
- Meng de bloem, desempoeder, gist, zout en suiker.
- Doe daar een aantal zwarte olijven, een geperst teentje knoflook en de Italiaanse kruiden bij.
- Voeg daar het lauwe water en de olijfolie aan toe en kneed tot er een soepel deeg ontstaat.
- Stort het deeg in de ingevette bak en laat 40 minuten rijzen.
- Druk het deeg in de breedte en in de lengte plat, breng weer op spanning en laat weer voor 10 minuten rijzen.
- Deel het gerezen deeg in 2 gelijke delen en vorm de delen ongeveer in het model van je bakvorm.
- Leg 1 deel in de bakvorm en besmeer met pesto en bestrooi met geraspte kaas.
- Leg hier het tweede deel bovenop en druk de randen iets aan, zodat de pesto er niet uit kan lopen.
- Bestrijk de bovenkant van de foccacia met olie.
Decoratie
- Snijd de tomaten door de helft en snijd de paprika’s in ringen.
- Blancheer de asperges voor 2 minuten in gezouten water.
- Leg de ringen van de gele paprika in een rondje aan de bovenkant van de focaccia om een zonnetje te maken.
- Wissel de tomaten en de overige paprikaringen af als bloemen in het midden van de focaccia.
- Gebruik de groene asperges als bloemstelen onder de tomaten en paprika’s.
- Voeg nog enkele basilicumblaadjes toe aan de stelen.
- Bestrooi de focaccia met enkele zoutkorrels.
- Zet de oven terug naar 200 graden en bak de focaccia hierin in 35 minuten af.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.