Soesjes
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe water en boter samen in een pannetje en zet op het fornuis.
- Als het water kookt en de boter helemaal is gesmolten, haal het pannetje van het vuur.
- Voeg de bloem toe en roer het geheel stevig door tot een deegbal ontstaat.
- Zet het mengsel terug op het vuur en laat de bal garen tot het gaat ‘zweven’.
- Stort het mengsel in de keukenmachine of een mengkom en klop de eieren er één voor één bij tot een glad beslag ontstaat. (Let op: als u dit in het warme pannetje doet, krijg u direct een gebakken ei, doe dit dus in een koude pan of beslagkom).
- Doe het soezenbeslag in een spuitzak.
- Spuit kleine dopjes deeg op de bakplaat.
- Plaats de bakplaat 10 minuten in de hete oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 200°C en bak de soesjes nog 15 minuten.
- Haal de soesjes uit de oven en laat ze 5 tot 10 minuten afkoelen op een rooster.
- Klop ondertussen de slagroom op en doe in een spuitzak.
- Maak, als de soezen afgekoeld zijn, kleine gaatjes in de onderkant van de soezen en vul met slagroom.
Chocoladesaus
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Breng melk met suiker samen in een pannetje aan de kook.
- Zodra het goed kookt, haal de pan van het vuur en roer het cacaopoeder er goed door.
- Zet het pannetje terug op het vuur, breng zachtjes aan de kook en laat de saus een beetje indikken.
- Roer als laatste de gelatineblaadjes erdoor.
- Doe in een dichte spuitzak (dus zonder spuitmondje).
Samenstellen van de soesjestoren
- Doe de suiker en het water samen in een pan een laat het rustig karamelliseren.
- Stop het kookproces door het pannetje in een laagje koud water te zetten zodra de karamel op de gewenste kleur is.
- Haal het er na een halve minuut weer uit.
- Maak van karton een kegelvormige ´toren´ en bekleed met aluminiumfolie.
- Doop de soesjes in de karamel en plak ze tegen de toren aan (begin onderaan). Bouw op die manier de soesjestoren op.
- Werk snel, want de karamel wordt snel hard. Verwarm het eventueel weer even op laag vuur.
- Knip een klein stukje van de spuitzak met chocoladesaus en decoreer de toren met de chocolade.
- Kneed de marsepein en maak mooie decoratie. Plak met wat karamel op de soesjestoren.
- Doe hetzelfde met de fondant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.