Geitenkaas en zalm-roomkaas soesjes
Een keer zin iets anders dan soesjes met slagroom? Maak ze dan eens met deze hartige vullingen!
Bakgereedschap
- Garde
- Spatel
- Bakmat
- Spuitzak
- Staafmixer
Voorbereiding voor de soesjes
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Soesjes deeg
- Breng het water samen met de suiker, boter en het zout aan de kook.
- Voeg het melkpoeder toe en breng opnieuw aan de kook.
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg de bloem toe en klop met de garde om klontjes te voorkomen.
- Zet terug op het vuur, laat garen en roer met een spatel.
- Doe het deeg in de mengkom van de staande mixer, meng met de vlinderhaak en voeg één voor één de eieren toe.
- Spuit de soesjes op de bakmat en bak de soesjes af in 25 minuten.
Zalm-roomkaasmousse
- Snipper de zalm en de bieslook en rasp wat limoenschil.
- Klop de slagroom samen met de roomkaas luchtig.
- Voeg de zalm, bieslook, limoenschil, peper en het zout toe.
- Vul de helft van de soesjes met de zalm-roomkaasmousse.
Rode bieten met geitenkaasmousse
- Maak dunne plakjes van de bieten en smeer hier de balsamico-crème over.
- Klop de slagroom op samen met de geitenkaas, peper en het zout.
- Vul de andere helft van de soesjes met de geitenkaasmousse.
- Maak een waaier van de biet op het soesje en spuit er een toefje geitenkaasmousse op.
Wasabi-glazuur
- Meng het aardappelzetmeel met het koude water.
- Breng de slagroom, wasabi en het aardappelzetmeel aan de kook en haal van het vuur.
- Voeg de spinazie, peper, het zout en de gelatine toe.
- Mix het fijn met de staafmixer en zet koel weg.
- Roer af en toe door tijdens het koelen.
- Verwarm het glazuur tot 28-30 graden. doop de zalm-roomkaassoesjes 3 keer in het glazuur.
- Laat de soesjes tussentijds afkoelen in de koelkast.
Bietenglazuur
- Gebruik het sap van de bieten en meng aan met water tot 50 milliliter.
- Meng het water met de mayonaise.
- Smelt de gelatine in een steelpannetje en meng door de mayonaise heen.
- Laat afkoelen in de koelkast en verwarm tot 28-30 graden.
- Doop de geitenkaas-soesjes 3 keer in het glazuur en laat tussentijds koelen.
Opbouw van de soesjes
- Decoreer de geitenkaassoesjes met pistachenootjes.
- Zet een wasabi-erwt op de zalm-roomkaassoesjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.