Soesjes met brie, vijgenjam en walnoten
De combinatie in deze soesjes zijn goud, volgen Robèrt. En de vijgen bij de brie zijn een mooie meerwaarde. En als Robèrt dat vindt…
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Spuitzak met spuitmondje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Soesjes
- Breng de melk samen met de boter, brie en het bouillonblokje aan de kook.
- Zeef ondertussen de bloem, haal de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe.
- Roer de bloem er goed doorheen totdat deze volledig is opgenomen.
- Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag al roerend met een spatel tot er een licht vette laag op de bodem van de pan komt, het beslag zal ook niet meer aan de randen van de pan kleven.
- Doe het beslag in een mengkom en roer het beslag om iets af te laten koelen.
- Voeg één voor één de eieren toe, voeg pas het volgende ei toe op moment dat het vorige ei volledig is opgenomen.
- Let op dat het beslag niet te dun wordt, het kan zijn dat niet al het ei nodig is.
- Doe het beslag in een spuitzak en spuit doppen van ongeveer 2,5 centimeter.
- Bak de soesjes voor ongeveer 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen.
Vijgenjam
- Snijd de vijgen in stukjes en doe ze in een steelpan.
- Voeg hier de geleisuiker en pectine aan toe en verwarm dit op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost.
- Laat de jam vervolgens voor ongeveer 10 minuten inkoken.
- Voeg eventueel een beetje water toe als de jam te ver is ingekookt.
- Stort de jam op een plaat en laat het afkoelen.
- Doe het na het afkoelen in een spuitzak.
Ras el hanout-kaascrème
- Verwarm de slagroom tot lauwwarm.
- Voeg hier de ras el hanout aan toe.
- Draai de zachte boter, kaas en slagroom tot een luchtige massa.
- Voeg het zout en de peper toe en laat de crème voor 20 minuten op een lage snelheid luchtig draaien.
Opbouw
- Vul de soesjes met de vijgenjam.
- Spuit aan de bovenkant een beetje van de ras el hanout-kaascrème.
- Decoreer met de walnoten, brie, vijgen en tuinkers.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.