Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- 4 ronde bakblikken Ø 18 centimeter
- Spatel
- Bakpapier
- Siliconen bakmat
- Mengkom
- Taartrooster
- Verschillende uitsteekvormpjes
- Taartkarton
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Cake
- Klop boter en suiker tot een lichte en luchtige massa.
- Voeg al kloppend één voor één de eieren toe.
- Zeef bloem, baksoda, bakpoeder, cacao en zout boven een mengkom en meng vanille extract met karnemelk.
- Voeg om en om een beetje karnemelk en het droge bloemmengsel aan het botermengsel toe, volg met de rode kleurstof en meng goed.
- Bekleed de bakblikken met bakpapier, vet in met een beetje boter en bestuif met een handje bloem.
- Verdeel het beslag in gelijke delen over de bakblikken.
- Plaats de cakes in de voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten gaar.
- Laat de cakes na het bakken 5 minuten in het blik zitten, haal ze er vervolgens uit en laat de cakes afkoelen op een taartrooster.
Vulling
- Klop boter en roomkaas luchtig, voeg poedersuiker en vanille extract toe en klop tot een egale massa.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- De frambozen worden gebruikt tijdens het afwerken van de taart.
Karamel
- Vet de uitsteekvormpjes in met olie.
- Verhit vervolgens een pan met suiker en 60 milliliter water tot een karamel.
- Haal de pan van het vuur, bekleed een bakplaat met de siliconen bakmat en plaats de uitsteekvormpjes erop.
- Giet de karamel in de vormpjes tot een laagje van 2-3 milliliter. Laat uitharden en haal uit de vormpjes.
Afwerken/decoratie
- Plaats één van de 4 cakes op het taartkarton, bestrijk met een laag crème en verdeel een derde deel frambozen over de buitenrand.
- Herhaal deze stappen met de overige cakes tot er een taart van 4 lagen staat en plaats in 60 minuten in de koelkast.
- Hol de taart, als deze goed stevig is, uit en doe dit op zo’n manier dat de taartrand 3 centimeter dik is. Laat hierbij de bodem in tact.
- Steek met de steekvormpjes figuurtjes uit de rand van de taart en vul deze op met de karamelvormpjes.
- Smeer de taart af met de resterende crème en laat nog even opstijven in de koelkast.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.