Van deze macarontaart krijg je spontaan een lach op je gezicht! Leef je helemaal uit met het decoreren van de smiley macarons.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- 2 springvormen met een diameter van 20 centimeter
- 2 springvormen met een diameter van 15 centimeter
- Spuitmond 8 millimeter
- Siliconen bakmat
- Spuitzakken
- Satéprikker
- Steelpan
- Deegroller
- 4 dowels
- Rietjes 30 centimeter
- Cakeboard met een diameter van 15 centimeter
- Cakeboard met een diameter van 24 centimeter
Voorbereiding voor de macarontaart
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de springvormen in met boter en bekleed ze met bakpapier.
Kokoscake
- Meng de boter met de suiker tot een glad geheel.
- Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven het botermengsel en roer goed door.
- Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
- Splits de eieren en weeg 420 gram eiwit af, bewaar de eidooiers voor de mango-passievrucht curd.
- Meng de afgewogen eiwitten, kokosmelk en -rasp en het merg van een vanillestokje goed door elkaar.
- Voeg de helft van het kokosmengsel toe aan het botermengsel en roer dit gedurende 1 minuut goed door.
- Voeg de rest van het kokosmengsel toe en roer dit goed door.
- Verdeel het beslag over 4 springvormen.
- Bak de cake in een springvorm met een diameter van 20 centimeter gaar in 35 tot 40 minuten.
- Bak de cake in een springvorm met een diameter van 15 centimeter gaar in 20 tot 25 minuten.
- Haal de cakes uit de oven, laat ze afkoelen op een rooster en haal ze vervolgens uit de springvorm.
- Snijd de bovenkant van de cakes af, zodat ze plat zijn.
- Zet de cakes apart voor de opbouw van de macarontaart.
Macarons
- Zet de oven terug naar 150 graden.
- Verwarm de eiwitten met de kristalsuiker au bain-marie tot de suiker is opgelost.
- Schenk het eiwitmengsel in een kom en mix dit tot er stijve pieken ontstaan.
- Zeef de poedersuiker, amandelmeel en de gele kleurstofpoeder boven het eiwitmengsel.
- Meng dit goed door tot alle poedersuiker en amandelmeel is opgenomen.
- Blijf roeren tot je met het beslag een onafgebroken 8 kan draaien vanaf de spatel.
- Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje van 8 millimeter.
- Spuit gelijkmatige rondjes op een siliconen bakmat.
- Tik 2 keer met de bakplaat op de werkbank om alle luchtbellen eruit te krijgen.
- Laat de macarons 20 tot 40 minuten drogen, tot de bovenkant dof en droog aanvoelt.
- Bak de macarons gaar in 16 tot 18 minuten, draai de bakplaat na 12 minuten om.
Italiaanse meringue botercrème
- Verwarm de suiker met het water in een steelpan op middelhoog vuur.
- Klop de wijnsteenpoeder goed door de eiwitten.
- Zet de mixer op middelmatige snelheid als de suikersiroop een temperatuur heeft van 113 graden.
- Giet de suikersiroop langzaam bij het eiwit als de siroop een temperatuur heeft van 116 graden.
- Blijf kloppen tot de meringue opstijft en tot kamertemperatuur is gedaald.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe aan de meringue.
- Voeg vervolgens het vanille-extract toe.
- Voeg kokosmelkpoeder toe, begin met 50 gram en voeg eventueel een beetje extra toe.
- Zet de Italiaanse meringue botercrème in de koelkast om af te koelen.
Mango-passievrucht curd
- Verwarm de passievruchtpuree, mangopuree, eidooiers, suiker, een snufje zout en de boter in een steelpan op middelhoog vuur en blijf goed roeren.
- Blijf de mango-passievrucht curd verwarmen tot het de juiste dikte heeft.
- Haal de steelpan van het vuur en schenk de mango-passievrucht curd in een kom.
Opbouw macarons
- Doe de Italiaanse meringue botercrème in een spuitzak met een klein, rond spuitmondje.
- Teken op de macarons verschillende emoties.
- Spuit een cirkel langs de rand van de macaron en vul deze met de mango-passievrucht curd.
- Plak twee macaron helften op elkaar en hou ze in de buurt voor de opbouw van de macarontaart.
Opbouw maracontaart
- Doe de Italiaanse meringue botercrème in een spuitzak met een grote, ronde spuitmond.
- Leg een cake op het draaibare taartplateau met een toefje botercrème eronder.
- Spuit een laagje botercrème op de cake en bedek hiermee de cake.
- Spuit een dammetje om de cake en vul het midden met een laagje mango-passievrucht curd.
- Leg hier boven op de andere cake en bestrijk de bovenkant en de zijkant met een dunne laag botercrème.
- Zet de taart in de koelkast om op te stijven.
- Bestrijk de taart met nog een laagje botercrème.
- Decoreer de taart met de macarons.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.