Benodigdheden
- Staande mixer met deeghaak
- Plasticfolie
- Bakplaat
- Zeef
- Frituur pan
- Knijpfles
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Smeer een bakplaat van 25 bij 35 centimeter in met roomboter.
- Verwarm de frituur voor op 180 graden.
Witte puntjes
- Meng 50 gram bloem met het kokende water om een tangzhong te maken.
- Bedek de kom met plasticfolie en laat afkoelen.
- Meng de ei, suiker, zout, 220 gram bloem, gist, water en reuzel.
- Voeg daar de tangzhong aan toe.
- Kneed het deeg in de mixer voor 10 tot 15 minuten tot je een vliesje kunt trekken.
- Eventueel kun je wat extra bloem toevoegen als het deeg te plakkerig is.
- Verdeel het deeg in 6 stukken en bol elk stukje op.
- Leg de bolletjes onder een stuk met olie ingesmeerd plasticfolie en laat ze 15 minuten rusten.
- Maak de bolletjes plat, punt ze op en leg de witte punten daarna op de bakplaat.
- Leg de broodjes wederom onder ingesmeerd folie en laat ze 40 tot 50 minuten rijzen.
- Plaats een bak water onderin de oven.
- Bak de puntjes in 7 tot 9 minuten af.
- Smelt de boter en smeer de bovenkant van de puntjes in.
Kroketten
- Breng de melk, uien, peperkorrels, laurierbladeren en vis aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Hoe langer het staat, hoe meer smaak het heeft.
- Haal de vis uit de pan en pluk het in kleine stukjes.
- Zeef de overgebleven inhoud van de pan, vang het vocht op en zet dit aan de kant.
- Smelt de roomboter, voeg de bloem toe en kook het een paar minuten goed door.
- Voeg 200 milliliter melk toe en roer door tot er een gladde roux ontstaat.
- Voeg de vis toe aan de roux en breng op smaak met peper en zout.
- Laat afkoelen.
Paneren
- Klop de melk door de eieren.
- Zet een bakje met de paneermeel en een bakje met de panko klaar.
- Maak 6 gelijke bollen van de roux.
- Rol elke bol eerst door de paneermeel en rol ze dan in de vorm van een kroket.
- Haal de kroketten door het eiermengsel en als laatste door de panko.
- Laat de kroketten goed opstijven.
- Frituur de kroketten in de voorverwarmde frituurpan in 4 minuten goudbruin.
Garnering
- Hak de dille fijn.
- Meng de mosterd, dille en het sap van de citroen.
- Doe de saus een knijpfles.
Opmaak
- Snijd de broodjes over de zijkant open.
- Leg op elk broodje een kroket.
- Serveer met de saus.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.