Deze slofjes nemen je mee naar het thuisland van Sinterklaas: Spanje! De smaak van Spaanse sinaasappels komen goed naar voren en in combinatie met de speculaaskruiden brengt het je direct in de sinterklaassfeer.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Mengkom
- Steelpan
- Siliconen bakvorm
- Sloffenringen
Voorbereiding voor de slofjes
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Kruidnoten
- Meng de boter, suiker, melk, ei en het zout in een kom goed door.
- Zeef de bloem, speculaaskruiden en baking soda boven het beslag en meng dit goed door.
- Voeg het amandelschaafsel toe en laat dit kort meedraaien.
- Kneed het deeg door met de hand. Rol kleine balletjes van de helft van het deeg.
- Bak de kruidnoten in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat de kruidnoten volledig afkoelen tot de opbouw van de slofjes.
Banketbakkersroom
- Halveer een vanillestokje en schraap het merg eruit.
- Breng 425 milliliter melk, 50 gram suiker, het vanillemerg en het vanillestokje in een steelpan aan de kook.
- Splits de eieren.
- Meng custardpoeder, eidooiers en de overige melk en suiker in een kom goed door.
- Blijf mengen tot er geen klontjes meer te zien zien.
- Voeg de kokende melk toe aan het koude mengsel.
- Breng het mengsel kort aan de kook en laat het binden.
- Giet de banketbakkersroom in een schaal en dek het af met vershoudfolie. Zet het in de koelkast.
- Voeg de speculaaskruiden toe aan 100 gram banketbakkersroom en meng goed door.
Spijsroom
- Zeef het amandelmeel en de kristalsuiker en meng dit door elkaar.
- Voeg het ei en de citroenrasp toe.
- Kneed de ingrediënten tot spijs.
- Verpak het spijs in verhoudfolie en leg het in de koelkast om te rusten.
- Meng vervolgens 100 gram spijs met 50 gram banketbakkersroom in een kom goed door.
Sloffendeeg
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de suiker, boter, zout en de citroenrasp in een kom goed door.
- Voeg de eidooier toe en meng dit door, tot de eidooier is opgenomen.
- Zeef het Zeeuwse bloem, patentbloem en bakpoeder boven het deeg en kneed dit goed door.
- Rol het deeg uit in een plak van 5 millimeter dik.
- Steek met een sloffenring de slofjes uit.
- Spuit een streep spijsroom op het sloffendeeg.
- Bak de sloffen in 12 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Laat de slofjes volledig afkoelen.
Sinaasappelcrème
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Schil 2 sinaasappels en rasp 1 sinaasappel.
- Snijd de sinaasappels in stukjes en bewaar 100 gram vruchtvlees.
- Pureer het vruchtvlees.
- Breng de sinaasappelpuree met de suiker in een steelpan aan de kook.
- Haal de steelpan van het vuur en roer langzaam de eieren door de sinaasappelcrème, tot het een temperatuur van 80 graden heeft bereikt.
- Zet de steelpan terug op het vuur en voeg de boter toe. Roer dit door, tot de boter gesmolten is.
- Voeg de gelatine en sinaasappelrasp toe en roer dit door, tot de gelatine opgelost is.
- Giet de sinaasappellikeur bij de crème en roer dit goed door.
- Giet de sinaasappelcrème in een siliconen bakvorm om op te stijven.
Opbouw van de slofjes
- Spuit de speculaasroom op het sloffendeeg.
- Verdeel de sinaasappelcrème over de speculaasroom.
- Decoreer de slofjes met kruidnoten en gekonfijte sinaasappel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.