E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De sloffen van de sint

Deze slofjes zijn gevuld met frangipane en gedecoreerd met verse perziken, mascarpone en chocolade. Feestelijke slofjes voor een feestelijke pakjesavond.

Mitchell

Recept van
Mitchell

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Sloffendeeg

  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 gram zout
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder

Frangipane

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gram ongezouten roomboter

Perzikcompote

  • 10 perziken
  • 4 eetlepels water
  • 20 gram bruine basterdsuiker
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje

Topping

  • 250 milliliter slagroom
  • 90 gram kristalsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels speculaaskruiden

Decoratie

  • 300 gram pure chocolade
  • 90 gram ongezouten roomboter

Bereidingswijze

Slofjes met perzikencompote en mascarponeDeze slofjes zijn gevuld met frangipane en gedecoreerd met verse perziken. En die perziken, die zijn super lekker volgens Robèrt!

Bakbenodigdheden

  • Sloffenringen van 11 centimeter
  • Staande mixer met toebehoren
  • Spuitzak
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Steelpan

Voorbereiding van de slofjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

Sloffendeeg

  • Meng de boter, suiker, zout en het ei in een kom tot een romig beslag.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven het beslag en meng dit goed door.
  • Kneed het deeg op de werkbank verder tot een egaal deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  • Steek met de sloffenringen vervolgens slofjes uit het deeg.

Frangipane

  • Meng de suiker met het amandelmeel in een kom goed door elkaar.
  • Voeg de eieren toe en meng deze op een lage snelheid door de droge ingrediënten.
  • Snijd de boter in stukjes en voeg dit toe aan het mengsel. Meng dit door tot er een smeuïge en egale massa ontstaat.
  • Schep de frangipane in een spuitzak.

Afbakken van de slofjes

  • Spuit een streep frangipane op het sloffendeeg, zorg ervoor dat de zijkanten vrij blijven.
  • Bak de slofjes in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Verwijder de sloffenringen direct na het bakken en laat de sloffenbodems afkoelen.

Perzikcompote

  • Ontpit de perziken en snijd ze in kleine stukjes.
  • Breng de perziken, samen met het water, suiker, vanille-extract, steranijs en kaneel in een steelpan aan de kook.
  • Zet het vuur, na het koken, lager en laat de perziken nog 15 minuten zachtjes pruttelen.

Topping

  • Klop de slagroom stijf.
  • Doe de mascarpone en de speculaaskruiden in een kom en klop dit los.
  • Schep de slagroom door de mascarpone heen.

Decoratie

  • Doe 200 gram chocolade in een hittebestendige kom en smelt dit au bain-marie.
  • Haal de kom van het vuur, voeg de overige chocolade toe en roer dit goed door.
  • Klop de boter in een andere kom luchtig.
  • Voeg de chocolade toe aan de boter en meng dit goed door elkaar.
  • Doe de chocolade in een spuitzak.

Opbouw van de slofjes

  • Verdeel de perzikcompote over de slofjes.
  • Smeer de topping over de perzikcompote heen.
  • Decoreer de slofjes met toefjes chocolade.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.