Deze slofjes zijn gevuld met frangipane en gedecoreerd met verse perziken. En die perziken, die zijn super lekker volgens Robèrt!
Bakbenodigdheden
- Sloffenringen van 11 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Spuitzak
- Bakpapier
- Mengkom
- Steelpan
Voorbereiding van de slofjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden
Sloffendeeg
- Meng de boter, suiker, zout en het ei in een kom tot een romig beslag.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven het beslag en meng dit goed door.
- Kneed het deeg op de werkbank verder tot een egaal deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
- Steek met de sloffenringen vervolgens slofjes uit het deeg.
Frangipane
- Meng de suiker met het amandelmeel in een kom goed door elkaar.
- Voeg de eieren toe en meng deze op een lage snelheid door de droge ingrediënten.
- Snijd de boter in stukjes en voeg dit toe aan het mengsel. Meng dit door tot er een smeuïge en egale massa ontstaat.
- Schep de frangipane in een spuitzak.
Afbakken van de slofjes
- Spuit een streep frangipane op het sloffendeeg, zorg ervoor dat de zijkanten vrij blijven.
- Bak de slofjes in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Verwijder de sloffenringen direct na het bakken en laat de sloffenbodems afkoelen.
Perzikcompote
- Ontpit de perziken en snijd ze in kleine stukjes.
- Breng de perziken, samen met het water, suiker, vanille-extract, steranijs en kaneel in een steelpan aan de kook.
- Zet het vuur, na het koken, lager en laat de perziken nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
Topping
- Klop de slagroom stijf.
- Doe de mascarpone en de speculaaskruiden in een kom en klop dit los.
- Schep de slagroom door de mascarpone heen.
Decoratie
- Doe 200 gram chocolade in een hittebestendige kom en smelt dit au bain-marie.
- Haal de kom van het vuur, voeg de overige chocolade toe en roer dit goed door.
- Klop de boter in een andere kom luchtig.
- Voeg de chocolade toe aan de boter en meng dit goed door elkaar.
- Doe de chocolade in een spuitzak.
Opbouw van de slofjes
- Verdeel de perzikcompote over de slofjes.
- Smeer de topping over de perzikcompote heen.
- Decoreer de slofjes met toefjes chocolade.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.