De jury is enthousiast over de pecannotenspijs. Robèrt vind het ontzettend lekker en bij Janny roept het een warm en winters gevoel op.
Bakbenodigdheden
- Sloffenring van 11 centimeter
- Bakplaat
- Staande mixer met toebehoren
- Spatel
- Garde
- Mengkom
- Steelpan
- Bakplaat
- Foodprocessor
- Staafmixer
- Spuizak
Voorbereiding van de slofjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Sloffendeeg
- Meng de boter, suiker, zout limoenrasp en het ei in een kom tot een glad geheel.
- Zeef de bloem, bakpoeder en baking soda boven een andere kom.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en kneed dit tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit in een platte schijf, wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Pecan-kaneelspijs
- Rooster de pecannoten in een voorverwarmde oven voor ongeveer 8 minuten.
- Meng de custardpoeder, kaneel en 60 gram suiker in een kom goed door.
- Verwarm de slagroom, melk en een half vanillestokje in een steelpan.
- Giet een klein beetje van de warme melk bij het custardmengsel en roer dit goed door.
- Giet het custardmengsel in een steelpan en blijf roeren tot het dikker wordt.
- Maal de pecannoten en met de overgebleven suiker in een foodprocessor fijn.
- Voeg het ei toe aan de pecannoten en mix dit tot er spijs ontstaat.
- Doe de spijs en kaneelroom in een kom en meng dit goed door.
- Doe het mengsel in een spuitzak.
Afbakken van de slofjes
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Rol het sloffendeeg uit tot een dikte van 6 millimeter.
- Steek met de sloffenring 6 sloffen uit en leg deze op een bakplaat.
- Vul de sloffen met het pecan-kaneelspijs.
- Bak de slofjes gaar in ongeveer 20 minuten.
Groene appel-limoen cremeux
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Snijd de appel in kleine stukjes.
- Rasp de limoenen en pers ze uit.
- Verwarm de appel, limoenrasp en limoensap in een steelpan op laag vuur.
- Voeg de suiker en soju apple toe aan de steelpan.
- Haal de steelpan van het vuur als de appel zacht is.
- Pureer de appels met een staafmixer tot een gladde appelmoes.
- Voeg de eieren toe aan de appelmoes en zet de steelpan weer terug op het vuur. Verwarm het mengsel tot een maximale temperatuur van 80 graden.
- Giet het mengsel in een ruime kom.
- Roer de gelatineblaadjes en de boter door het warme appelmengsel en laat het volledig oplossen.
- Zet de cremeux in de koelkast en laat het opstijven.
Speculaas
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Zeef de bloem, specerijen, bakpoeder en zout boven een kom.
- Mix de boter en de suiker in een kom tot een luchtige massa.
- Giet de rum erbij en mix dit kort door.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en mix dit op een lagere stand tot een deeg.
- Kneed het deeg met de hand verder tot een samenhangend deeg.
- Vorm het deeg in een platte schijf, wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Haal het deeg vervolgens uit de koelkast en rol het uit tot een dunne plak.
- Steek de gewenste vormpjes uit het deeg.
- Bak het speculaas in 15 minuten gaar.
- Haal het speculaas uit de oven, laat het even rusten en breek het in stukken.
Vanille-slagroom
- Klop de slagroom met de suiker en vannilemerg in een kom lobbig.
- Doe de slagroom vervolgens in een spuitzak.
Decoratie van de slofjes
- Verdeel een laagje groene appel-limoen cremeux over de slofjes.
- Spuit met de slagroom rozetten op de slofjes.
- Decoreer de slofjes met speculaas.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.