E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Jute slofjes

Deze feestelijke slofjes zijn gevuld met kumquat, banketbakkersroom, crumble en gedecoreerd met jute zakjes. En er zit zelfs nog een verrassing in de jute zak!

Mats

Recept van
Mats

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Sloffendeeg

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 62,5 gram kristalsuiker
  • 62,5 gram witte basterdsuiker
  • 0,5 ei
  • 125 gram Zeeuwse bloem
  • 125 gram patentbloem
  • 10 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 10 gram melkpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • Rasp van 1 citroen
  • 12 kumquats

Banketbakkersroom

  • 360 milliliter melk
  • Scheutje vanille-extract
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 3 eidooiers
  • 40 gram maïzena
  • 25 gram ongezouten roomboter

Amandelspijs

  • 150 gram amandelspijs
  • 0,5 ei
  • 75 gram banketbakkersroom

Crumble

  • 50 gram bloem
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 5 gram melkpoeder

Zwitserse room met speculaas

  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram banketbakkersroom
  • 3 gelatineblaadjes
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 5 gram speculaaskruiden

Decoratie

  • 750 gram neutrale marsepein
  • 250 gram rode marsepein
  • Snoep wortels
  • 12 verse kersen

Bereidingswijze

Slofjes met banketbakkersroom en crumble van MatsDeze slofjes zitten boordevol krachtige smaken. De crumble is, volgens de jury, ontzettend lekker in combinatie met de zachte vulling.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Sloffenringen
  • Spatel
  • Garde
  • Steelpan
  • Snijplank
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Staafmixer
  • Siliconen bakvorm
  • Spuitzak
  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Maatbeker
  • Kersenontpitter
  • Citroenrasp

Voorbereiding van de slofjes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de kumquats in plakjes.

Banketbakkersroom

  • Breng de melk en het vanille-extract in een steelpan aan de kook.
  • Klop de suiker, eidooiers en maïzena in een kom tot een glad mengsel.
  • Giet een klein beetje van de warme melk bij de eidooiers en meng dit goed door.
  • Voeg het eidooiermengsel bij de melk in de steelpan.
  • Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het indikken.
  • Haal de steelpan van het vuur en roer de boter er doorheen.
  • Laat de banketbakkersroom afkoelen en verdeel het in een portie van 75 gram en een portie van 100 gram.

Sloffendeeg

  • Meng de boter met de 2 soorten suikers in een kom tot een romig mengsel.
  • Voeg het ei toe en meng dit goed door.
  • Zeef de bloem, bakpoeder, zout, melkpoeder en speculaaskruiden boven het botermengsel.
  • Voeg het amandelschaafsel en de citroenrasp toe en kneed dit tot een samenhangend deeg. Hou wat amandelschaafsel achter.
  • Rol het deeg uit tot een plak van 1 centimeter dik en steek met de sloffenringen slofjes uit.
  • Maak een inkeping in het deeg en leg daar de plakjes kumquat op.
  • Bestrooi de plakjes kumquat met de overgebleven amandelschaafsel.

Amandelspijs

  • Meng het amandelspijs, ei en de afgekoelde banketbakkersroom in een kom goed door.
  • Giet de spijs in een spuitzak en houd bij de hand.

Afbakken van de slofjes

  • Vul het midden van de slofjes met de amandelspijs. Laat 1 centimeter naast de rand vrij.
  • Bak de slofjes in 15 tot 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Zwitserse room met speculaas

  • Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
  • Klop de slagroom, suiker en speculaaskruiden in een kom tot zachte pieken en zet het apart.
  • Verwarm een klein beetje banketbakkersroom in een steelpan.
  • Voeg de gelatineblaadjes toe aan de warme banketbakkersroom.
  • Meng vervolgens de warme banketbakkersroom, met de slagroom en de overgebleven banketbakkersroom.
  • Vul de siliconen bakvorm met de Zwitserse room.
  • Ontpit de kersen.
  • Leg de ontpitte kersen in het midden van elke vorm.
  • Zet de mal in de koelkast om op te stijven.

Crumble

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de bloem, boter, suiker en melkpoeder in een kom tot een kruimelig deeg.
  • Verspreid het deeg over een bakplaat.
  • Bak de crumble in 10 tot 15 minuten goudbruin.

Decoratie

  • Rol de witte marsepein uit in kleine rondjes.
  • Vouw de witte marsepein om de balletjes van Zwitserse room, dit worden de jute zakken.
  • Maak van rode en witte marsepein een touw en wikkel dit om de bovenkant van de jute zakken.
  • Voeg snoepwortels toe en bevestig deze, zodat het lijkt alsof ze uit de jute zak steken.

Opbouw van de slofjes

  • Verdeel de Zwitserse room over de afgekoelde sloffenbodems.
  • Strooi de crumble over de Zwitserse room.
  • Decoreer de slofjes met 2 jute zakken per slofje.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.