Deze slofjes zitten boordevol krachtige smaken. De crumble is, volgens de jury, ontzettend lekker in combinatie met de zachte vulling.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Sloffenringen
- Spatel
- Garde
- Steelpan
- Snijplank
- Mengkom
- Bakpapier
- Staafmixer
- Siliconen bakvorm
- Spuitzak
- Deegroller
- Bakpapier
- Maatbeker
- Kersenontpitter
- Citroenrasp
Voorbereiding van de slofjes
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd de kumquats in plakjes.
Banketbakkersroom
- Breng de melk en het vanille-extract in een steelpan aan de kook.
- Klop de suiker, eidooiers en maïzena in een kom tot een glad mengsel.
- Giet een klein beetje van de warme melk bij de eidooiers en meng dit goed door.
- Voeg het eidooiermengsel bij de melk in de steelpan.
- Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het indikken.
- Haal de steelpan van het vuur en roer de boter er doorheen.
- Laat de banketbakkersroom afkoelen en verdeel het in een portie van 75 gram en een portie van 100 gram.
Sloffendeeg
- Meng de boter met de 2 soorten suikers in een kom tot een romig mengsel.
- Voeg het ei toe en meng dit goed door.
- Zeef de bloem, bakpoeder, zout, melkpoeder en speculaaskruiden boven het botermengsel.
- Voeg het amandelschaafsel en de citroenrasp toe en kneed dit tot een samenhangend deeg. Hou wat amandelschaafsel achter.
- Rol het deeg uit tot een plak van 1 centimeter dik en steek met de sloffenringen slofjes uit.
- Maak een inkeping in het deeg en leg daar de plakjes kumquat op.
- Bestrooi de plakjes kumquat met de overgebleven amandelschaafsel.
Amandelspijs
- Meng het amandelspijs, ei en de afgekoelde banketbakkersroom in een kom goed door.
- Giet de spijs in een spuitzak en houd bij de hand.
Afbakken van de slofjes
- Vul het midden van de slofjes met de amandelspijs. Laat 1 centimeter naast de rand vrij.
- Bak de slofjes in 15 tot 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Zwitserse room met speculaas
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Klop de slagroom, suiker en speculaaskruiden in een kom tot zachte pieken en zet het apart.
- Verwarm een klein beetje banketbakkersroom in een steelpan.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan de warme banketbakkersroom.
- Meng vervolgens de warme banketbakkersroom, met de slagroom en de overgebleven banketbakkersroom.
- Vul de siliconen bakvorm met de Zwitserse room.
- Ontpit de kersen.
- Leg de ontpitte kersen in het midden van elke vorm.
- Zet de mal in de koelkast om op te stijven.
Crumble
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de bloem, boter, suiker en melkpoeder in een kom tot een kruimelig deeg.
- Verspreid het deeg over een bakplaat.
- Bak de crumble in 10 tot 15 minuten goudbruin.
Decoratie
- Rol de witte marsepein uit in kleine rondjes.
- Vouw de witte marsepein om de balletjes van Zwitserse room, dit worden de jute zakken.
- Maak van rode en witte marsepein een touw en wikkel dit om de bovenkant van de jute zakken.
- Voeg snoepwortels toe en bevestig deze, zodat het lijkt alsof ze uit de jute zak steken.
Opbouw van de slofjes
- Verdeel de Zwitserse room over de afgekoelde sloffenbodems.
- Strooi de crumble over de Zwitserse room.
- Decoreer de slofjes met 2 jute zakken per slofje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.