Bakgereedschap
- Foodprocessor
- Grote ketel/pan
- Keukenmachine met toebehoren
- 2 mengkommen
- 1 vlinder met spatel
- 1 garde
- 4 grote kommen
- 4 spuitzakken
- 1 spuitmond rond 1 cm
- 2 soezenvulspuitmondje
- Zeef
- Koekenpan
- 3 spatels
- 2 Houten spatels
- 4 vellen bakpapier
- Oventhermometer met draad
- 3 bakplaten ondiep
- Deegroller
- Maatbeker
- Maatlepels
- 200 tandenstokers
- Kegel
- Snijplank
- Kleine losse garde
- Taartring 26 cm of afstelbare taartring.
- Huishoudfolie
- 2 steelpannen
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 200 graden, hete lucht.
Soezen
- Breng de melk aan de kook met water, boter, zout en suiker, roer het bloem er doorheen en laat het bloem garen.
- Doe de gegaarde bloem in de mengkom en voeg in 3 scheuten de eieren er doorheen. Meng door tot alle eieren zijn opgenomen met de vlinderhaak met rubber. Doe de inhoud in een spuitzak met een rond spuitmondje.
- Spuit de soezen op een met bakpapier beklede bakplaat in een lineair verband in een grote van ongeveer 2 cm. Bak de soezen af op 200 graden, 20 minuten, hete lucht.
- Laat de soezen afkoelen op een taartrooster.
Vulling 1
- Asperges, zalm in reepjes, citroensap, tuinkers, zout en peper in de foodprocessor doen, en malen tot een mousse/crème. Creme fraiche mengen met poedergelatine en vervolgens door de mousse spatelen. Deze in een spuitzak doen en in de koelkast laten opstijven.
Vulling 2
- Maak veloute van boter, bloem en 225 milliliter kalfsboullion. Laat dit mengsel afkoelen.
- Maak gelei van 300 milliliter kalfsboullion en gelatine. Laat dit ook afkoelen.
- Snijd ham en groene asperges in blokjes, bak een beetje aan in de koekenpan. Dit vervolgens fijn pureren in de foodprocessor.
- Veloute, gelei, asperges en ham mengen, lobbige slagroom toevoegen samen met het zout, peper, cognac, madeira en mosterd. Het geheel door spatelen en oplaten stijven in de koeling.
Garnering
- Neem de helft van de soesjes, vul deze met zalm-asperges. Vul de andere helft met ham-asperges. Laat het geheel opstijven in de Quick freezer.
Afwerking/decoratie
- Bouw de toren op met de gevulde soezen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.