Bakgereedschap
- Keukenpapier
- Au bain-marie pan
- Rasp
- Hakmolen
- Bakplaat
- Bakpapier
- Zeef
- Deegroller
- Kleine spuitzak
- Spuitmondje
- Candybar mal
- Liniaal
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Gekonfijte sinaasappel
- Snijd kleine reepjes van de schil van de sinaasappel. Verwijder zoveel mogelijk wit, want dat is bitter.
- Kook de reepjes ongeveer een uur in het water met de suiker.
- Laat uitlekken en drogen op keukenpapier.
Bretons zanddeeg
- Meng de suiker met de eidooiers.
- Voeg de boter toe en mix tot een geheel.
- Roer de gezeefde bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout door elkaar en voeg toe aan het beslag.
- Meng tot een mooi deeg.
- Verpak in folie en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 3-4 millimeter dikte.
- Bak de koek in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
- Laat afkoelen.
- Snijd 6 koekreepjes uit ter grootte van de mal.
Sinaasappel gianduja
- Smelt de oranje chocolade. Houd een beetje apart in een klein spuitzakje.
- Hak de pistachenootjes fijn en roer ze door de gesmolten chocolade.
- Voeg de poedersuiker toe en roer door.
- Voeg de olie toe en meng tot een geheel.
Kokosvulling
- Pers de mineola’s uit tot je ongeveer 100 milliliter sap hebt.
- Voeg een beetje rasp toe.
- Doe dit samen met de geraspte kokos en de gesmolten kokosolie in de hakmolen.
- Maal tot een egale vulling. Voeg kokosmelk naar eigen inzicht toe.
Vanillecrème
- Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit.
- Klop alle ingrediënten tot een luchtige crème met de garde.
- Doe de crème in een spuitzak met klein spuitmondje.
Opbouw
- Vul de candybar mal voor ⅓ met de sinaasappel gianduja.
- Vul weer ⅓ met kokosvulling.
- Verdeel daarop wat vanillecrème.
- Sluit af met een plakje Bretons zanddeeg.
- Laat even hard worden in de koelkast.
Chocolade
- Tempereer de chocolade.
- Bedek de bars met een laagje chocolade.
- Versier de reepjes met kleine toefjes vanillecrème, streepjes oranje chocolade en de gekonfijte sinaasappelschilletjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.