E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Schijn een lichtje op mij

Deze 2-laagse sinaasappelcake met sinaasappelcurd en chocolade ganache smaakt krachtig, zoals Robèrt zegt. Sinaasappel en chocolade passen erg goed bij elkaar, dus waarom geen klassieke combinatie maken?!

Mitchell

Recept van
Mitchell

Cake
(19) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 8 eieren
  • Rasp van 2 sinaasappels
  • 200 gram kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder

Sinaasappelcurd

  • 2 blaadjes gelatine
  • 150 milliliter sinaasappelsap
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 175 gram kristalsuiker
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 5 eidooiers

Chocolade ganache

  • 300 gram melkchocolade
  • 300 milliliter slagroom

Decoratie

  • 200 gram kristalsuiker
  • 160 gram glucosestroop
  • 60 gram water
  • LED-waxinelichtje

Bereidingswijze

Een aangesneden cake met sinaasappelcurd en chocolade ganache van Mitchell.Deze sinaasappelcake met sinaasappelcurd en ganache is om te smullen. Het glaswerk bovenop lijkt volgens Janny op een bekende kleurrijke lamp! Volgens Robèrt is de ganache heel krachtig van smaak en heel lekker! Om ervoor te zorgen dat de sinaasappelsmaak nog echt overeind blijft kan je er een extra dikke laag curd tussen smeren.

Bakbenodigdheden

  • Bakvorm (15 centimeter)
  • Staande mixer met toebehoren
  • Spuitzak
  • Spatel
  • Sinaasappelpers
  • 4 rechthoekige siliconen mallen

Voorbereiding voor de sinaasappelcake

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.

Sinaasappelcake

  • Meng de eieren luchtig in de mixer tot het een lichtgele kleur heeft.
  • Voeg de sinaasappelrasp en de suiker toe en laat goed luchtig kloppen.
  • Zeef de bloem en bakpoeder door het beslag en spatel rustig door.
  • Verdeel het beslag over 2 bakblikken.
  • Bak de cakes af in 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Sinaasappelcurd

  • Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
  • Verwarm de sinaasappelsap met de rasp, suiker en boter au-bain-marie tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de eidooiers al roerend voorzichtig toe. Blijf goed roeren.
  • Haal het pannetje van het vuur als de curd wat dikker is geworden.
  • Voeg de gelatineblaadjes toe en meng goed tot ze volledig opgelost zijn.
  • Zet de curd in de koelkast om op te laten stijven.

Chocolade ganache

  • Doe de chocolade in een grote kom.
  • Verwarm de slagroom in een pannetje op het vuur.
  • Giet de verwarmde slagroom over de chocolade. Meng door tot de chocolade volledig gesmolten is.

Decoratie

  • Doe de suiker, glucose stroop en water in een pan op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is.
  • Laat de suiker koken tot het 150 graden bereikt.
  • Giet de suiker in langwerpige mallen met een paar druppels kleurstof. Ga er met een satéprikker doorheen en laat afkoelen.

Opbouw van de sinaasappelcake

  • Snijd de biscuits horizontaal door, zodat er een aantal lagen ontstaan.
  • Smeer tussen elke laag biscuit een royale laag sinaasappelcurd. Zorg ervoor dat de biscuit lagen wel stabiel staan.
  • Smeer de taart af met de chocolade ganache.
  • Plaats de decoratie op de taart en plaats het lampje in het midden.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.