E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Shortbread recept

Karamel, koek en chocolade! Shortbread heeft het allemaal. En éxtra fijn: je kunt het gewoon bakker zonder oven.

Koekjes
(102) reviews

Ingrediënten

Shortbread

  • 200 gram koekjes
  • 100 gram boter gesmolten
  • Blikje gecondenseerde melk
  • 400 gram melkchocolade

Bereidingswijze

Een heerlijk koekje met karamel die zijn oorsprong vindt in Engeland. Dat is shortbread, of ook wel millionaire’s shortbread genoemd. En dat koekje is zo gemaakt. We leggen je uit hoe je dat doet.

Zo maak je het

  • Verkruimel de koekjes. We geven de voorkeur aan digestive koekjes.
  • Smelt de boter en roer het door de koekkruimel. Druk het mengsel in een taartvorm en laat de bodem opstijven in de koelkast.
  • Voor de karamel gebruiken we dulce de leche. Dit maak je door een blikje gecondenseerde melk minstens 3 uur lang, ongeopend, in een grote pan met water te koken.
  • Laat het blikje daarna afkoelen en verdeel de karamel over de koeklaag.
  • Smelt voor de shortbread 400 gram melkchocolade en verdeel dit over de karamellaag.
  • En dan: smullen maar!

Bakken met shortbread:

Salted caramel layercake

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.