Bakbenodigheden
- Bloem bij het uitrollen van het deeg
- (Opgeklopte) slagroom
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Scones
- Voeg de bakpoeder, suiker, vanillesuiker en zout toe aan de bloem.
- Voeg de boter toe en wrijf met de vingertoppen tot kruimelig deeg.
- Voeg de karnemelk toe en kneed heel kort tot deeg.
- Bestrooi wat bloem over de werkbank en rol het deeg uit tot 2 centimeter dikte, maar druk niet te hard.
- Steek met een uitsteker of rond glas rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Kluts het ei en bestrijk de rondjes met wat eigeel.
- Bak de scones in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de scones iets afkoelen.
Lemon curd
- Rasp en pers de citroenen boven een pan.
- Voeg de suiker en eieren toe en kluts met een garde tot een lobbige massa.
- Voeg de boter toe en laat al roerende iets indikken.
- Zet het vuur laag en laat al roerende de curd binden.
- Haal van het vuur, schenk in een kom en laat afkoelen.
- Serveer de scones met de curd en eventueel met wat opgeklopte slagroom.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.