Kan je niet kiezen tussen een Schwarzwälder Kirsch gebakje en schuimgebakjes? Probeer dan eens deze overheerlijke gebakjes met een combinatie van beide taartjes!
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Steelpan
- Rasp
- Zeef
- Suikerthermometer
- Oventhermometer
- Kommen
- Pannenlikker
- Spuitzakken
- Spuitmondje
- Kwast
- Theedoek
- Bakplaat
- Deegroller
- Vershoudfolie
- Keukenweegschaal
- Eetbare stiften
Voorbereiding voor de Schwarzwälder Kirsch schuimgebakjes
- Laat 230 gram amarena kersen uitlekken en van het vocht op.
- Verwarm de oven voor op 125 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meringuebodem
- Teken met eetbare stiften op een bakpapiertje 6 cirkels met een diameter van 6 centimeter.
- Doe de eiwitten en het zout in een kom en klop dit op.
- Voeg de kristalsuiker toe en klop dit tot stijve pieken.
- Zeef de poedersuiker boven de opgeklopte eiwitten en spatel dit voorzichtig door het mengsel.
- Doe een beetje meringue in een spuitzak met een spuitmondje van 1 centimeter.
- Voeg groene kleurstof toe aan de overige meringue.
- Doe de groene meringue in een spuitzak met een stervormig spuitmondje
- Spuit 6 cirkels op met de witte meringue.
- Spuit sterren op met de groene meringue.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 115 graden.
- Bak de meringue gaar in 40 minuten.
- Haal de meringue uit de oven en laat dit afkoelen.
- Verwarm de pure chocolade in een steelpan.
- Besmeer de onderkant van de meringue met de gesmolten chocolade.
- Laat de meringue afkoelen tot de opbouw van de schuimgebakjes.
Chocoladebiscuit
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
- Zeef de bloem en cacaopoeder boven een kom.
- Splits de eieren en weeg 120 gram eiwit af.
- Doe het eiwit en 30 gram kristalsuiker in een kom en klop dit tot stijve pieken.
- Doe de eidooiers, 90 gram kristalsuiker en de citroenrasp in een kom en meng dit tot een luchtig geheel.
- Doe de ongezouten roomboter in een steelpan en verwarm dit.
- Voeg de gesmolten roomboter toe aan het eidooiermengsel.
- Spatel het cacaomengsel door het eidooiermengsel.
- Spatel de opgeklopte eiwitten door het beslag.
- Verdeel het beslag over een beklede bakplaat.
- Bak het chocoladebiscuit gaar in ongeveer 8 minuten.
- Haal het chocoladebiscuit uit de oven, verwijder direct het bakpapier en laat het afkoelen.
- Steek rondjes uit het biscuit met een diameter van 5 centimeter.
Chocoladeslagroom
- Klop de cacaopoeder, met de helft van de slagroom en helft van de suiker in een kom stijf.
- Klop de overgebleven slagroom en suiker met het vanillemerg in een andere kom stijf.
- Zet beide soorten slagroom in de koelkast tot de opbouw van de schuimgebakjes.
Italiaanse meringue
- Verwarm de suiker en het water in een steelpan tot 120 graden.
- Klop de eiwitten schuimig.
- Voeg voorzichtig de warme suikersiroop toe aan het eiwit en klop dit stijf.
Tempreersiroop
- Breng 85 gram water met de suiker in een steelpan aan de kook.
- Voeg 35 gram water, de kersensiroop en Kirsch toe en laat de tempreersiroop goed afkoelen.
Chocolade decoratie
- Doe 100 gram pure chocolade in een steelpan en verwarm dit tot 50 graden.
- Voeg de overige chocolade toe en laat de chocolade afkoelen tot 31 graden.
- Smeer de chocolade uit over de acetaatfolie en gebruik een kerstboomsteker om figuurtjes uit de chocolade te steken.
Opbouw van de schuimgebakjes
- Steek 12 cirkels met een diameter van 5 centimeter uit het chocoladebiscuit.
- Leg een meringuebodem in de ring.
- Leg een biscuit op de meringuebodem en trempeer dit met de siroop.
- Spuit een laagje chocoladeslagroom op het biscuit.
- Verdeel grof gesneden amarena kersen over het midden van het biscuit en spuit hier een laag chocoladeslagroom overheen.
- Leg een tweede biscuit op de chocoladeslagroom, spuit hier een laag chocoladeslagroom overheen en strijk de slagroom glad.
- Zet de taartjes in de koelkast.
- Haal de taartjes uit de koelkast, besmeer ze met Italiaanse meringue en brand dit af.
- Decoreer de schuimgebakjes met meringue toefjes en chocolade boompjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.