E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Het kraakt in het Zwarte Woud

Deze schattige schuimgebakjes zien er niet alleen leuk uit, ze smaken ook nog eens heel erg lekker! De gebakjes zijn gevuld met chocoladebiscuit, chocoladeslagroom en afgesmeerd met een laagje Italiaanse meringue.

Rudo

Recept van
Rudo

Taart
(15) reviews

Ingrediënten

Chocoladebiscuit

  • 55 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 5 eieren
  • Rasp van 1 citroen
  • 120 gram kristalsuiker
  • 35 gram ongezouten roomboter

Meringuebodem

  • 4 eiwitten
  • 225 gram kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker
  • 2,5 gram zout
  • 150 gram pure chocolade
  • Groene kleurstof, op waterbasis

Chocoladeslagroom

  • 500 milliliter slagroom
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 15 gram cacaopoeder
  • 32 gram kristalsuiker

Italiaanse meringue

  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 37,5 gram water

Trempeersiroop 

  • 120 gram water
  • 95 gram kristalsuiker
  • 15 gram kersensiroop
  • 50 gram Kirsch

Chocolade decoratie

  • 150 gram pure chocolade

Opbouw van de schuimgebakjes

  • 12 verse kersen
  • 230 gram amarena kersen op siroop
  • Acetaatfolie, 6 centimeter

Bereidingswijze

Rudo - Het kraakt in het zwarte woud - schuimgebakjesKan je niet kiezen tussen een Schwarzwälder Kirsch gebakje en schuimgebakjes? Probeer dan eens deze overheerlijke gebakjes met een combinatie van beide taartjes!

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Steelpan
  • Rasp
  • Zeef
  • Suikerthermometer
  • Oventhermometer
  • Kommen
  • Pannenlikker
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje
  • Kwast
  • Theedoek
  • Bakplaat
  • Deegroller
  • Vershoudfolie
  • Keukenweegschaal 
  • Eetbare stiften

Voorbereiding voor de Schwarzwälder Kirsch schuimgebakjes

  • Laat 230 gram amarena kersen uitlekken en van het vocht op. 
  • Verwarm de oven voor op 125 graden. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meringuebodem

  • Teken met eetbare stiften op een bakpapiertje 6 cirkels met een diameter van 6 centimeter.
  • Doe de eiwitten en het zout in een kom en klop dit op.
  • Voeg de kristalsuiker toe en klop dit tot stijve pieken.
  • Zeef de poedersuiker boven de opgeklopte eiwitten en spatel dit voorzichtig door het mengsel.
  • Doe een beetje meringue in een spuitzak met een spuitmondje van 1 centimeter. 
  • Voeg groene kleurstof toe aan de overige meringue.
  • Doe de groene meringue in een spuitzak met een stervormig spuitmondje
  • Spuit 6 cirkels op met de witte meringue.
  • Spuit sterren op met de groene meringue.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 115 graden.
  • Bak de meringue gaar in 40 minuten.
  • Haal de meringue uit de oven en laat dit afkoelen.
  • Verwarm de pure chocolade in een steelpan.
  • Besmeer de onderkant van de meringue met de gesmolten chocolade.
  • Laat de meringue afkoelen tot de opbouw van de schuimgebakjes.

Chocoladebiscuit

  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
  • Zeef de bloem en cacaopoeder boven een kom.
  • Splits de eieren en weeg 120 gram eiwit af.
  • Doe het eiwit en 30 gram kristalsuiker in een kom en klop dit tot stijve pieken.
  • Doe de eidooiers, 90 gram kristalsuiker en de citroenrasp in een kom en meng dit tot een luchtig geheel.
  • Doe de ongezouten roomboter in een steelpan en verwarm dit.
  • Voeg de gesmolten roomboter toe aan het eidooiermengsel.
  • Spatel het cacaomengsel door het eidooiermengsel.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten door het beslag.
  • Verdeel het beslag over een beklede bakplaat.
  • Bak het chocoladebiscuit gaar in ongeveer 8 minuten.
  • Haal het chocoladebiscuit uit de oven, verwijder direct het bakpapier en laat het afkoelen.
  • Steek rondjes uit het biscuit met een diameter van 5 centimeter.

Chocoladeslagroom

  • Klop de cacaopoeder, met de helft van de slagroom en helft van de suiker in een kom stijf.
  • Klop de overgebleven slagroom en suiker met het vanillemerg in een andere kom stijf.
  • Zet beide soorten slagroom in de koelkast tot de opbouw van de schuimgebakjes.

Italiaanse meringue

  • Verwarm de suiker en het water in een steelpan tot 120 graden. 
  • Klop de eiwitten schuimig.
  • Voeg voorzichtig de warme suikersiroop toe aan het eiwit en klop dit stijf.

Tempreersiroop

  • Breng 85 gram water met de suiker in een steelpan aan de kook.
  • Voeg 35 gram water, de kersensiroop en Kirsch toe en laat de tempreersiroop goed afkoelen.

Chocolade decoratie

  • Doe 100 gram pure chocolade in een steelpan en verwarm dit tot 50 graden. 
  • Voeg de overige chocolade toe en laat de chocolade afkoelen tot 31 graden.
  • Smeer de chocolade uit over de acetaatfolie en gebruik een kerstboomsteker om figuurtjes uit de chocolade te steken.

Opbouw van de schuimgebakjes

  • Steek 12 cirkels met een diameter van 5 centimeter uit het chocoladebiscuit.
  • Leg een meringuebodem in de ring.
  • Leg een biscuit op de meringuebodem en trempeer dit met de siroop.
  • Spuit een laagje chocoladeslagroom op het biscuit.
  • Verdeel grof gesneden amarena kersen over het midden van het biscuit en spuit hier een laag chocoladeslagroom overheen.
  • Leg een tweede biscuit op de chocoladeslagroom, spuit hier een laag chocoladeslagroom overheen en strijk de slagroom glad.
  • Zet de taartjes in de koelkast.
  • Haal de taartjes uit de koelkast, besmeer ze met Italiaanse meringue en brand dit af.
  • Decoreer de schuimgebakjes met meringue toefjes en chocolade boompjes.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.