Voorbereiding
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Vet een cakevorm van 23 centimeter in en bekleed met bakpapier.
Taart
- Klop de boter zacht in een keukenmachine.
- Verwarm basterdsuiker en eieren au bain-marie en klop tot licht en romig. Blijf kloppen tot het mengsel ingedikt is.
- Haal het mengsel van het vuur en mix vervolgens net zolang tot het afgekoeld is.
- Zeef bloem, maïzena, zout en cacao en schep voorzichtig door het eimengsel tot een egaal beslag.
- Meng vervolgens de zachte boter en vanille-extract door het beslag.
- Schenk het beslag in de bakvorm en bak 35-40 minuten in de hete oven.
- Laat afkoelen op een taartrooster.
- Snijd de cake in 3 plakken.
Siroop
- Kook water en kristalsuiker tot de suiker is opgelost.
- Laat de siroop afkoelen en voeg de Kirsch toe.
Chocoladekrullen
- Smelt de chocolade au bain-marie en spreid het dun uit over een marmeren plaat om het af te laten koelen.
- Schraap met een scherp mes krullen.
Samenstellen
- Klop de slagroom met de suiker en Kirsch stijf.
- Spoel de kersen schoon en laat uitlekken. Ontpit de kersen, maar houdt er een aantal mooi heel ter decoratie. Halveer de overige kersen.
- Leg een plak cake op een schaal en besprenkel het met 3 eetlepels siroop.
- Smeer een laagje slagroom over de cake en doe er wat kersen op. Dek af met een plak cake en herhaal de vorige stappen tot de taart is opgestapeld.
- Plaats de laatste cakelaag hierop en besprenkel met siroop.
- Smeer de volledige taart dun af met slagroom en druk de chocoladekrullen voorzichtig aan de zijkant.
- Doe de rest van de slagroom in een spuitzak en spuit op de bovenkant een rand van rozetten.
- Vul het midden op met de resterende chocoladekrullen.
- Plaats op elke slagroomrozet een kers.
Probeer ook deze Schwarzwalder special
Deze Schwarzwalder heeft al het goede van de klassieker maar dan met een házelnotenbodem en met házelnotenroom.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.