Schwarzwalder hazelnootschuimtaart
Chocolade, hazelnoot, mokka én kersen. Heel veel verschillende smaken, die volgens Robèrt een mooie combinatie zijn.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Taartring met een diameter van 18 centimeter
- Foodprocessor
- 3 bakplaten
- Bakpapier
- Spuitzak
- Diverse spuitmondjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed drie bakplaten met bakpapier
Chocoladebiscuit
- Rooster het amandelschaafsel voor ongeveer 5 minuten in de oven.
- Smelt de boter en de chocolade op laag vuur.
- Klop het ei, de honing en de suiker en voeg het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder toe.
- Zeef het cacaopoeder en voeg toe.
- Klop het mengsel nogmaals tot er een glad mengsel ontstaat.
- Voeg de boter en de gesmolten chocolade toe en meng goed.
- Leg de taartring op de met bakpapier beklede bakplaat en stort het deeg erin.
- Strooi het amandelschaafsel over het biscuit en bak voor 10 minuten op 180 graden.
- Laat het biscuit volledig afkoelen en verwijder dan de taartring.
- Bewaar het biscuit in een luchtdichte doos tot de opbouw.
Schuim met hazelnoot
- Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin.
- Laat de hazelnoten 10 minuten afkoelen.
- Houd 5 hazelnoten apart voor de garnering en maal de rest fijn in een foodprocessor.
- Roer de poedersuiker en de maizena door de gemalen hazelnoten en houd apart.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 125 graden.
- Ontvet de kom van de staande mixer en voeg het eiwit toe.
- Klop de eiwitten met schone gardes op de middelste stand stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe.
- Klop het eiwit tot een glanzend en stevig schuim, dit duurt ongeveer 7 minuten.
- Spatel voorzichtig het notenmengsel door het schuim.
- Doe het schuim in een spuitzak en spuit kleine cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel het schuim over de cirkels, strijk de bovenkant glad en bak het schuim voor 1 uur in de oven.
- Zet de oven uit en laat het schuim met de deur gesloten in ongeveer 45 minuten helemaal afkoelen.
Kersen-trempeersiroop
- Breng het kersenvocht aan de kook.
- Meng ondertussen 2 eetlepels van het vocht met het aardappelzetmeel en de suiker.
- Kook het kersenvocht, voeg het aardappelzetmeel-mengsel toe en roer dit goed door.
- Laat het 1-2 minuten koken.
- Voeg vervolgens de kersen toe en kook deze nog 1-2 minuten mee.
- Stort het mengsel in een schaal en laat het afkoelen.
Mokka-slagroom
- Doe de oploskoffie in een glas en voeg het warme water toe.
- Roer goed door tot alle koffie is opgelost.
- Doe de slagroom in een kom en voeg vanillesuiker toe naar smaak.
- Mix tot de slagroom lobbig is.
- Zeef de oploskoffie, voeg toe aan de slagroom en klop de slagroom stijf.
Kersenslagroom
- Klop de slagroom op samen met de poedersuiker.
- Voeg een paar druppels kersen-extract toe naar smaak.
- Snijd de kersen in vieren en spatel ze door de slagroom heen.
Opbouw van de Schwarzwalder hazelnootschuimtaart
- Snijd het chocoladebiscuit in 4 lagen van ongeveer 1 centimeter.
- Leg een laag van het chocoladebiscuit op het werkblad met het amandelschaafsel naar boven.
- Trempeer het biscuit met de kersensiroop.
- Verdeel een laag kersenslagroom over het biscuit.
- Leg hier een laag chocoladebiscuit op.
- Verdeel mokka-slagroom over het biscuit.
- Strooi hier kleine brokken hazelnootschuim overheen.
- Bouw de taart op deze manier verder op en garneer met de overgebleven hazelnoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.