E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Schuimclowntje

Robèrt maakt kleurrijke lekkernijen: schuimclowntjes. Maak ze voor carnaval of een partijtje, klaar in een handomdraai. Wat een feest!

Koekjes
(15) reviews

Ingrediënten

Schuimclowntje

  • 100 gram eiwit
  • 250 gram suiker
  • Kleurstof (naar wens)
  • pure chocolade

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • spuitzakken
  • diverse spuitmondjes naar keuze
  • houten prikkers (optioneel)

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.

Schuimclowntje

  • Zorg voor volledig vetvrije materialen.
  • Klop het eiwit goed luchtig in de keukenmachine/
  • Voeg langzaam, terwijl de machine blijft draaien, 150 gram suiker toe.
  • Klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf. Spatel tot slot de rest van de suiker er met de hand doorheen.
  • Spuit met verschillende spuitmondjes en (natuurlijke) kleurstoffen vrolijke clowntjes van het schuim.
  • Bijvoorbeeld:
  • Spuit met een groot glad spuitmondje een witte dop op de bakplaat.
  • Spuit met een klein glad spuitmondje een rode neus en een rode mond op de witte dop.
  • Spuit met een klein glad spuitmondje (of een cornetje) oogjes van gesmolten pure chocolade.
  • Spuit met een middelgroot gekarteld spuitmondje een gele kraag onder het gezichtje.
  • Spuit met een middelgroot gekarteld spuitmondje plukjes oranje haar op het hoofd van de clown.
  • Volg dit voorbeeld of laat de eigen creativiteit de vrije loop! Schuif daarna eventueel houten prikkers in de schuimfiguurtjes voor clowntjes op een stokje.
  • Laat de schuimpjes circa 20 minuten ‘drogen’ in de oven op 100 ⁰C.
  • Zet de oven uit en laat de schuimpjes in de oven afkoelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.