Benodigdheden
- Staande mixer met deeghaak
- Bakplaat
- Bakkwast
- Staafmixer
- Grote snijplank
- Frituurpan
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor 240 graden.
- Verwarm de frituurpan voor op 180 graden.
- Vet een bakplaat goed in.
- Bestuif een snijplank met bloem.
Witte bolletjes
- Verwarm het water tot lauwwarm.
- Meng het met de bloem, een kwart van het ei, zout, roomboter, basterdsuiker en gist.
- Kneed het deeg in de keukenmachine ongeveer 10 minuten tot het elastisch en soepel is.
- Verdeel het deeg in stukjes van 70 gram en houdt een klein stukje deeg apart.
- Bol de stukjes deeg op en laat ze 20 minuten rijzen.
- Druk de lucht uit de deegbolletjes en bol ze weer op.
- Rol van het restje deeg 4 kleine garnaaltjes.
- Leg de “garnaaltjes” op de broodjes en druk een sesamzaadje in de kop als oogje.
- Bestrijk de broodjes met het overgebleven losgeklopte ei.
- Laat de broodjes nogmaals rijzen op de ingevette bakplaat tot ze zijn verdubbeld in volume.
- Bak de broodjes in 8 tot 10 minuten af.
Garnaalkroketten
- Meng de boter, bloem, melk en de visfond tot een roux.
- Breng aan de kook en laat enkele minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
- Splits de eieren en roer de eidooiers door de roux. Houd de eiwitten apart.
- Laat de roux doorkoken tot er luchtbellen ontstaan.
- Voeg de kaas toe en laat smelten.
- Roer vervolgens de garnalen er doorheen.
- Giet de roux op de met bloem bestoven snijplank.
- Spreid uit tot een gelijkmatige dikte van 2 tot 3 centimeter en laat afkoelen.
- Snijd ronde stukken, ter grootte van het broodje, uit de afgekoelde roux.
- Zet een bakje met bloem, een bakje met losgeklopt eiwit en een bakje met paneermeel klaar.
- Wentel de rouxrondjes achtereenvolgens door bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel. Herhaal deze handeling voor een extra krokant resultaat.
- Bak de kroketten in 4 tot 5 minuten goudbruin in de voorverwarmde frituurpan.
Garnering
- Frituur enkele peterselie takjes als garnering.
- Meng de eidooier, peper, zout, mosterd en een eetlepel citroensap.
- Voeg vervolgens de helft van de zonnebloemolie toe en emulgeer met een staafmixer.
- Voeg verder olie toe tot gewenste volume en smaak.
- Hak de rest van de peterselietakjes fijn en voeg toe aan de mayonaise.
- Garneer de broodjes garnaalkroket met de mayonaise en de takjes gefrituurde peterselie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.