Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Ovenschaal of springvorm van ø 26 centimeter
- Deegroller
- Knoflookpers
- Grote stoofpot
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de ovenschaal in.
Deeg
- Verkruimel de boter door de bloem, voeg water en zout toe en kneed tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in folie en laat het 20 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
- Rul het gehakt en zet apart.
- Fruit de gesnipperde ui en voeg de geperste knoflook toe.
- Snijd de rest van de groenten fijn en fruit mee.
- Blus de groenten af met rode wijn.
- Voeg de groentebouillonblokjes, laurier, peper en zout, tomatenconcentraat en fijngesneden dragon toe.
- Voeg het gehakt weer toe.
- Laat de vulling 20 minuten sudderen.
Opbouw
- Rol de helft van het deeg uit.
- Bekleed de bakvorm ermee en smeer in met een geklutst ei.
- Verdeel hierover de vulling.
- Snijd een klein deel van het overgebleven deeg af.
- Rol het grootste deel uit en dek daar de pie mee af.
- Maak van het overgebleven deeg decoraties in de vorm van groenten en leg deze bovenop de pie.
- Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.
- Bak de pie in 40 tot 45 minuten af tot hij goudbruin kleurt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.