Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet je kransekake vormen in met bakspray en strooi er wat semola in. Klop de vormen af, zodat de overtollige semola eruit valt.
Koekjes
- Maal de pecannoten tot meel met een hakmolen.
- Meng het pecannotenmeel met de poedersuiker.
- Klopt de eiwitten licht op in een grote kom.
- Voeg het meel aan de eiwitten toe en mix tot een geheel.
- Dek de kom af met folie en plaats 30 minuten in de vriezer.
- Doe het deeg in een spuitzak en vul de vormen gelijkmatig.
- Bak de vormen 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen in de vorm.
- Klop de koeken voorzichtig uit de vorm als ze volledig zijn afgekoeld.
Karamelsaus
- Breng de slagroom aan de kook.
- Kook in een andere pan de suiker met het water en de glucosestroop tot een goudgele karamel.
- Giet de warme slagroom bij de karamel.
- Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Roer goed door.
- Laat afkoelen.
Garnering
- Meng wat tylose met de witte fondant.
- Rol de witte fondant uit met de crisco.
- Steek 2 sterren uit van ø 5 centimeter.
- Maak van de groene en rode fondant hulstblaadjes.
Opbouw
- Stapel de koeken op elkaar van groot naar klein.
- Plak ze vast met een lijntje karamel en decoreer met de karamel.
- Decoreer met de fondant hulstblaadjes.
- Strooi de glitters over de karamel.
- Bestrooi je kerstboom met een beetje poedersuiker.
Bakgereedschap
- Taartrooster
- Keukenmachine met toebehoren
- Hakmolen
- 18 kransekake vormen
- spuitzakken
- Uitsteker hulstblaadje
- Stervormige uitsteker van 5 centimeter
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.