Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Grote mengkom
- Tulbandvorm
- Kwast
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Brood
- Breng een pan met melk aan de kook, haal de pan van het vuur en voeg boter en suiker toe.
- Men in een mengkom bloem, gist, kardemom, gember, kaneel, koekkruiden en zout en voeg de citroen- en sinaasappelrasp toe. Meng goed.
- Kneed het melkmengsel samen met het bloemmengsel en het ei 10 minuten in de keukenmachine.
- Kneed het deeg vervolgens nog 4 minuten met de hand.
- Voeg het gedroogde fruit en de walnoten toe, kneed goed en laat het deeg rijzen totdat de volume is verdubbeld.
- Kneed het deeg voor een laatste keer en sla de lucht eruit en vorm het deeg zodat deze in de tulbandvorm past.
- Leg het deeg in de vorm en laat weer rijzen totdat de volume is verdubbeld.
- Plaats de tulbandvorm in de voorverwarmde oven en bak het brood in 45 minuten gaar.
Glazuur
- Meng de poedersuiker met sinaasappelsap en roer goed door.
Garnering
- Kneed kerstvormpjes van de marsepein.
Afwerken/decoratie
- Garneer de tulband met glazuur, geschaafde amandelen en de marsepeinen vormpjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.