Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175˚C.
- Vet een vierkante bakvorm van ongeveer 24 bij 24 centimeter in.
- Hak de noten voor de bodem.
Browniebodem
- Smelt boter en chocolade au bain-marie en roer tot beiden gesmolten zijn. Haal van het vuur.
- Meng in een beslagkom cacao, bloem, bakpoeder en suiker.
- Roer de droge ingrediënten door het chocolademengsel.
- Klop eieren los en meng door het beslag tot een glad geheel.
- Schep de gehakte noten door het beslag.
- Schenk het beslag in de ingevette bakvorm.
Kwarklaag
- Doe roomkaas, suiker en vanille-extract in een keukenmachine en klop tot glad en dik. Gebruik eventueel een beslagkom en handmixer.
- Voeg al kloppend eieren een voor een toe. Meng glad en romig.
- Laat enkele minuten op de hoogste stand kloppen om het luchtig te krijgen. Maar doe dit niet te lang: dan schift het mengsel.
- Schenk een klein beetje beslag in een kommetje en breng op kleur met de kleurstof.
- Schep de niet gekleurde kwarklaag op de browniebodem en strijk glad.
- Decoreer met de gekleurde kwark.
- Bak de kwarktaart 30 á 40 minuten in de oven tot stevig en de randen goudbruin zijn.
- Laat volledige afkoelen in de koelkast.
Sinaasappelcurd
- Rasp de schil van de sinaasappels en pers het sap in een kommetje.
- Doe rasp, sap en suiker in een steelpan en breng aan de kook.
- Leng maïzena aan met water.
- Voeg toe aan sinaasappelsuiker en laat al roerende twee minuten doorkoken.
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg al kloppend de eidooiers toe.
- Doe tot slot de boter in het steelpannetje en roer goed door tot een gladde, dikke curd.
- Laat volledig afkoelen.
Decoreren
- Schenk de sinaasappelcurd over de koude taart.
- Snijd mooie plakjes van de sinaasappel en rasp de chocolade.
- Garneer de taart hiermee.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.