Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Deegroller
- Deegkrabber
- Bakplaat
- Hakmolen
- Garde
- Staafmixer
- Liniaal
- Kwast
- Vershoudfolie
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bladerdeeg
- Roer de bloem en zout door elkaar.
- Voeg de azijn toe aan het ijswater.
- Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bloem.
- Giet het water in kleine scheutjes bij de bloem. Zorg dat de bloem niet te nat wordt.
- Meng het deeg tot een korrelig geheel.
- Maak een bol van het deeg en leg het voor 15 minuten in de koeling.
- Haal het deeg uit de koeling en rol het uit tot een rechthoek.
- Vouw het deeg 2x dubbel als een envelop, zodat je 3 lagen deeg krijgt.
- Laat het deeg 15 minuten rusten in de koeling.
- Herhaal het vouwen 3x, zorg dat je het deeg elke keer een kwartslag draait.
Klassieke vulling
- Meng het gehakt met alle ingrediënten, behalve 1 ei.
- Klop het ei los en bewaar om af te strijken.
- Maak 5 gelijke worstvormige rolletjes.
Arubaanse vulling
- nijd de ui, paprika en lente uitjes klein.
- Pers de knoflook.
- Bakt alles zacht in een pan en laat daarna afkoelen.
- Snijd de peper klein.
- Meng de kip gehakt met de rest van de ingrediënten, behalve 1 ei en de koriander.
- Voeg ook de gebakken groenten toe.
- Klop het andere ei los en bewaar om af te strijken.
- Maak 5 gelijke ronde balletjes van ongeveer 30 gram per stuk.
Criollo dip
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Verhit de olie in de pan en bak de ui en knoflook daarin.
- Snijd ook de tomaten fijn en voeg ze toe met het citroensap en wat water.
- Kook tot alles zacht is en zet het vuur dan uit.
- Voeg de suiker toe.
- Laat afkoelen en pureer de dip fijn met de staafmixer.
- Garneer met koriander.
Opbouw
- Rol het deeg uit en snijd er 10 gelijke plakken van 10 centimeter uit.
- Het een gehaktworstje in het midden van 5 deegjes.
- Bedek met een ander deegplakje en druk de randen dicht.
- Snijd het deeg aan de bovenkant een paar keer in.
- Snijd ook 5 grote ronde plakken uit het deeg.
- Vul deze met de kipvulling.
- Doe er ook bij elk broodje een kippenbotje in.
- Maak het deeg dicht door het in een draaiende beweging naar het kippenbotje samen te brengen.
- Bestrijk de broodjes met een losgeklopt ei.
- Bak voor 12 – 15 min op 210 graden gaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.