Voorbereiding
- Verwarm oven voor op 220ºC.
- Snijd een Sarah vorm uit een stuk bakpapier.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Deeg
- Maal amandelen fijn in een keukenmachine.
- Hel over in een mengkom en mix de boter en suiker erdoor.
- Rasp citroen en voeg rasp en dooiers toe aan het amandelmengsel. Mix tot een glad mengsel ontstaat.
- Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en kneed tot egaal deeg.
- Druk het deeg plat, wikkel in huishoudfolie en laat rusten in de koelkast.
Bitterkoekjes
- Maal amandelen samen met suiker en eiwit in de keukenmachine tot een beslag.
- Voeg amandelextract toe en meng nog even door.
- Doe het beslag in een spuitzak met kleine rond spuitmond.
- Spuit kleine koekjes van ongeveer 2 centimeter op het bakpapier en bak in circa 10 tot 12 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Verlaag de oventemperatuur tot 190ºC.
Vulling
- Maal amandelen, kastanjes, mostarda en bitterkoekjes los van elkaar fijn in de keukenmachine.
- Doe alle gemaalde ingrediënten samen in een mengkom en roer door elkaar. Voeg de helft van het mostradasap toe.
- Roer pruimenjam, cacaopoeder, rozijnen en pijnboompitten door de vulling tot alles goed gemengd is.
Samenstellen en bakken
- Haal het deeg uit de koelkast.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Leg 1 stuk terug in koelkast. Rol het andere deel uit tot een plak van circa 4 millimeter dikte.
- Snijd de Sarah uit met behulp van de vorm.
- Leg de pop op de tweede bakplaat.
- Verdeel de vulling over de pop. Houd een rand van circa 0.5 centimeter vrij en bestrijk deze met losgeklopt ei.
- Rol het tweede stuk deeg uit en leg over de vulling. Druk de randen goed aan en snijd overtollig deeg af in de vorm van de Sarah.
- Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte ei en bak in circa 30 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen op een rooster.
Marsepein
- Maal amandelen en poedersuiker fijn in een keukenmachine tot een egale massa.
- Mix eiwit erdoor tot een soepel marsepein ontstaat.
- Kneed het nog eens goed door met de hand.
- Verdeel in 1 groot en 4 kleine stukken. Breng het grote deel op kleur met de huidkleurige kleurstof. Meng de overige kleuren door de andere delen.
Royal icing
- Zeef poedersuiker boven een mengkom.
- Klop met een garde de eiwitten erdoor tot een glad papje.
- Voeg als laatste het citroensap toe.
- Klop goed door tot stevige maar vloeibare icing. Blijft het te dik: voeg wat water toe, maar pas op dat het niet te dun wordt.
Garnering
- Rol een stuk bakpapier tot een klein cornetje. Plak de uiteindes vast met plakband.
- Smelt chocolade au-bain-marie en giet in het cornetje.
- Garneer Sarah met marsepein, royal icing, amandelen, bigarreaux en gesmolten chocolade.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.