Voorbereiding
- Vet drie bakvormen in met een diameter van 18 centimeter.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Cakes
- Klop boter, kristalsuiker en basterdsuiker romig.
- Voeg al kloppend één voor één de eieren toe.
- Voeg vervolgens het vanille extract toe en klop tot een luchtig mengsel.
- Voeg bloem en karnemelk afwisselend toe en meng tussendoor goed door tot alles is opgenomen.
- Meng azijn en backingsoda en meng door het cakebeslag. Klop even door totdat alles is gemengd. Niet te lang mixen, dan slaat u de lucht er uit.
- Verdeel het mengsel over de drie springvormen en bak de cakes bruin in ongeveer 20 minuten in de warme oven.
- Zodra de cakes gaar zijn, stort op een rooster en laat afkoelen.
Shortbread
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in de mengkom en meng tot een soepel deeg.
- Kruimel het deeg op de bakplaat.
- Bak 20 minuten in de oven. Schep het kruimeldeeg na 10 minuten bakken even om.
Gekarameliseerde pecannoten
- Smelt de boter in een koekenpan.
- Voeg honing en suiker toe en laat karamelliseren. Als u geen gezouten pecannoten gebruikt, voeg dan ook een snuf zout toe.
- Bewaar een paar mooie pecannoten voor de garnering, meng de rest door de karamel.
Karamelsaus
- Smelt de suiker met het water in een pannetje en laat karamelliseren.
- Voeg dan boter en slagroom toe en roer goed door.
- Roer als laatste het zeezout door de karamel.
- Laat 10 tot 15 minuten afkoelen.
Frosting
- Laat in een steelpannetje 90 gram boter smelten en los hier de basterdsuiker in op. Laat maximaal 10 seconde koken.
- Voeg slagroom toe, roer goed door en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Doe de rest van de boter, roomkaas en zout in een mengkom en mix even goed door.
- Zet de mixer op de laagste stand en schenk in een dun straaltje het botermengsel erbij. Mix tot een gladde massa.
- Roer tenslotte de poedersuiker erdoor.
- Laat opstijven in de koelkast.
Samenstellen
- Leg de taartbodems op een werkbank en prik in iedere cake een paar gaatjes met een satéprikker.
- Overgiet de bodems met een laagje karamelsaus en laat intrekken.
- Herhaal.
- Bedek vervolgens iedere cake met een laag frosting.
- Kruimel het shortbread en de gekarameliseerde pecannoten erover.
- Schenk eventueel nog wat karamelsaus over de frosting.
- Stapel de taart op elkaar.
- Smeer de hele taart af met frosting en maak de cake strak met behulp van een speciale side scraper of paletmes.
- Doe de overgebleven karamelsaus in een klein spuitzakje en spuit een mooi patroon bovenop de taart.
- Kruimel het overgebleven shortbread over de taart en tenslotte nog wat zeezout.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.