Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- 2 Bakplaten
- Bakpapier
- Thermometer
- Spuitzakken
- Rond spuitmondje ø 12
- Acetaatfolie rol
- Taartring van ø 24 centimeter
- Breed geel lint
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Bekleed de binnenzijde van taartring met acetaatfolie.
- Week de gelatine in koud water.
Lepelbiscuit
- Klop eiwitten stijf met 190 gram kristalsuiker. Voeg de suiker in 3 delen toe.
- Klop de eidooiers los en spatel ze door het eiwit.
- Zeef en spatel de custardpoeder en bloem door het beslag.
- Doe in een spuitzak met spuitmondje.
- Spuit op de ene bakplaat 2 ronde cirkels die groter zijn dan de taartring. Spuit op de andere een lange rij vingers van 10 centimeter lang.
- Bestrooi het uiteinde van de vingers met amandelschaafsel en poedersuiker.
- Bestrooi alles met de overgebleven 100 gram kristalsuiker.
- Bak de biscuits in zo’n 10 minuten af.
- Schuif de biscuits direct van de bakplaat en draai ze ondersteboven op een rooster.
- Verwijder het bakpapier en laat ze afkoelen.
Frambozenmousse
- Pureer en verwarm de frambozen met de suiker tot de suiker is opgelost.
- Haal door een zeef om de pitjes te verwijderen.
- Knijp de gelatine uit en roer door de warme frambozenpuree.
- Laat afkoelen.
- Klop slagroom lobbig en meng met afgekoelde frambozenpuree.
- Zet koud weg.
Sabayon
- Klop de eidooiers au bain-marie schuimig met de suiker.
- Voeg beetje bij beetje marsala wijn toe. Blijf kloppen.
- Zorg dat het mengsel niet warmer dan 85 graden wordt.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe als de sabayon genoeg is ingedikt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.