Bokkenpootjes
- Zet de oven aan op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop eiwit op met een snufje zout.
- Voeg geleidelijk suiker toe en klop tot stijve pieken.
- Meng amandelpoeder en poedersuiker en spatel dit door het eiwit. Voeg vervolgens patentbloem toe en roer goed door.
- Doe in een spuitzak met rond spuitmondje en spuit schuimstaafjes van 6 centimeter.
- Puntjes platdrukken met een natte vinger.
- Bestrooi de koekjes met geschaafde amandelen.
- Bak de bokkenpootjes 15 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
Vulling
- Doe bijna alle melk in een pan met suiker, oplosespresso en een half vanille stokje. Breng aan de kook.
- Roer de overige melk met custardpoeder tot een papje.
- Giet een beetje van de kokende melk bij het custardpapje en roer goed door. Doe vervolgens alles terug in de pan en laat kort koken tot het indikt.
- Giet de custard op een schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop boter met poedersuiker luchtig.
- Voeg vervolgens 200 gram custard erbij en klop goed luchtig.
- Klop er als laatste een scheutje Kahlua doorheen.
- Doe in een spuitzak.
- Vul de bokkenpootjes hiermee.
Chocoladetopping
- Smelt de chocolade en schenk twee derde uit op een marmeren plaat om te tempereren.
- Strijk de chocolade met een paletmes uit tot hij dikker begint te worden en hoopjes gaat vormen.
- Roer door de resterende chocolade.
- Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de getempereerde chocolade en laat opstijven op bakpapier.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.