E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Rutger’s bokkenpootjes

Rutger

Recept van
Rutger

Koekjes
(1) reviews

Ingrediënten

Bokkenpootjes

  • 150 gram eiwitten
  • 170 gram suiker
  • snuf zout
  • 130 gram amandelpoeder
  • 55 gram poedersuiker
  • 30 gram patentbloem
  • geschaafde amandelen

Vulling

  • 250 milliliter volle melk
  • 75 gram suiker
  • 1 theelepel oplosespresso
  • 0.5 vanillestokje
  • 25 gram custardpoeder
  • 200 gram zachte boter
  • 50 gram poedersuiker
  • Kahlua

Chocoladetopping

  • 400 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Bokkenpootjes

  • Zet de oven aan op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop eiwit op met een snufje zout.
  • Voeg geleidelijk suiker toe en klop tot stijve pieken.
  • Meng amandelpoeder en poedersuiker en spatel dit door het eiwit. Voeg vervolgens patentbloem toe en roer goed door.
  • Doe in een spuitzak met rond spuitmondje en spuit schuimstaafjes van 6 centimeter.
  • Puntjes platdrukken met een natte vinger.
  • Bestrooi de koekjes met geschaafde amandelen.
  • Bak de bokkenpootjes 15 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Vulling

  • Doe bijna alle melk in een pan met suiker, oplosespresso en een half vanille stokje. Breng aan de kook.
  • Roer de overige melk met custardpoeder tot een papje.
  • Giet een beetje van de kokende melk bij het custardpapje en roer goed door. Doe vervolgens alles terug in de pan en laat kort koken tot het indikt.
  • Giet de custard op een schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop boter met poedersuiker luchtig.
  • Voeg vervolgens 200 gram custard erbij en klop goed luchtig.
  • Klop er als laatste een scheutje Kahlua doorheen.
  • Doe in een spuitzak.
  • Vul de bokkenpootjes hiermee.

Chocoladetopping

  • Smelt de chocolade en schenk twee derde uit op een marmeren plaat om te tempereren.
  • Strijk de chocolade met een paletmes uit tot hij dikker begint te worden en hoopjes gaat vormen.
  • Roer door de resterende chocolade.
  • Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de getempereerde chocolade en laat opstijven op bakpapier.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.