Focaccia
- Hak de naalden van de rozemarijn fijn. Meng in een kom met bloem, gist, water en zout. Kneed even kort door.
- Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met olie ingevette werkvlak in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
- Vorm een bal en laat deze in een kom bedekt met huishoudfolie op een warme plek ongeveer 30-60 minuten rijzen.
Pesto
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel de walnoten over een bakplaat en laten 8-10 minuten licht roosteren.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Hak de peterselie in een keukenmachine of hakmolen met 1 theelepel zout en de knoflook fijn.
- Voeg de afgekoelde walnoten en de grana padano kaas toe en hak die ook fijn.
- Schenk al mixend geleidelijk de olie bij het mengsel tot een dikke pesto ontstaat.
- Roer citroen rasp en -sap er door.
- Breng op smaak met peper en zout.
Bakken
- Haal het deeg uit de kom en druk op een met olie ingevette bakplaat tot een rechthoek uit van ongeveer 1 centimeter dik.
- Verdeel de pesto erover en druk met de vingers diepe putjes in het deeg.
- Dek het deeg af met folie en laat opnieuw 20-30 minuten rijzen op een warme plek.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
- Bak de foccacia in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.