Bakgereedschap
- Acetaatfolie vellen
- Rooster
- Dowels
- Handmixer
- Keukenmachine met toebehoren
- Kwastje
- Silicone bolletjes ø 3 centimeter
- Springvormen van ø 24 (2x), 18 (2x) en 12 (2x) centimeter
- Cakedrum van ø 30 centimeter
- Spuitmondje #2 en #17
- Spuitzakken
- Thermometer
Voorbereiding
- Maak de Dulce de leche tenminste 4 uren van tevoren.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvorm(en) van ø 12, 18 en 24 centimeter in en bekleed met bakpapier.
- Leg spuitzakken klaar. 1 met een rond spuitmondje, 1 met spuitmondje 2.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg acetaatfolie en bakpapier klaar.
Dulce de Leche
- Zet de blikjes gecondenseerde melk in een grote pan met kokend water.
- Laat dit 3 uur koken.
- Zorg dat de blikjes volledig onder water blijven staan tijdens het koken.
- Laat afkoelen voor je het blikje opent.
Chocolade biscuit
- Dit recept kun je eventueel in 2 keer maken, als je beslagkom niet groot genoeg is.
- Klop de eiwitten met de suiker luchtig.
- Roer de dooiers los en spatel ze voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
- Zeef de bloem, cacao, maizena en zout en spatel door het beslag.
- Verdeel het beslag in 6 delen. 2x 142 gram, 2x 284 gram, 2x 563 gram.
- Bak de beslagen van 142 gram in 25 minuten af in een bakvorm van 12 centimeter.
- Bak de beslagen van 284 gram in 30 minuten af in een bakvorm van 18 centimeter.
- Bak de beslagen van 563 gram in 30 minuten af in een bakvorm van 24 centimeter.
- Laat afkoelen op een rooster.
Macarons
- Zeef de amandelmeel, poedersuiker en 1 dopje kleurstof.
- Meng met 37 gram eiwit en spatel goed door elkaar.
- Verwarm het water met de suiker tot 118 graden.
- Doe het overige eiwit met een snuf zout in een kom.
- Begin met het opkloppen van de eiwitten op de hoogste stand, als de suiker 113 graden is.
- Zet de mixer lager en voeg de suikersiroop voorzichtig toe.
- Klop op hoge stand tot stijve pieken en op kamertemperatuur .
- Meng 1/3e van het opgeklopte eiwit door het amandelmengsel.
- Spatel ook het overige opgeklopte eiwit erdoor.
- Doe het beslag in een spuitzak met rond spuitmondje.
- Spuit macarons op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop de bakplaat een aantal keer op het aanrechtblad om de luchtbellen uit het beslag te krijgen.
- Laat de macarons een uur drogen.
- Bak de macarons in 14-18 minuten gaar op 150 graden.
- Haal het bakpapier met de macarons meteen van de warme bakplaat als deze uit de oven komt.
Hazelnootcrème
- Breng de slagroom aan de kook.
- Doe de chocolade in een hittebestendige kom.
- Giet de slagroom over de chocolade en roer tot alle chocolade is gesmolten.
- Laten afkoelen in de koelkast.
- Klop de koude ganache op tot dikke room.
- Spatel de nougatine door de ganache.
Swiss meringue botercrème
- Verwarm de eiwitten met het zout au bain-marie.
- Klop los en voeg de suiker in gedeeltes toe.
- Klop door tot de suiker is opgelost.
- Haal van de au-bain marie en klop op tot een stevige meringue.
- Voeg de boter in gedeeltes toe.
- Voeg het vanille-extract toe.
- Kleur de crème met kleurstof.
Drip
- Breng de slagroom aan de kook.
- Giet over de chocolade en meng tot een geheel.
- Laat afkoelen in een spuitzak met spuitmondje 2.
Chocolade decoratie
- Smelt 266 gram chocolade au bain-marie tot 45 graden.
- Voeg de overige 133 gram koude chocolade toe en laat afkoelen tot 31 graden.
- Strijk de chocolade uit op een bakpapier.
- Vouw de hoeken bij elkaar en laat uitharden in een bakje ter ondersteuning.
- Spuit kleine dotjes chocolade op acetaatfolie en besprenkel met sprinkles.
- Laat uitharden.
- Bestrijk de binnenkant van de silicone halve bolletjes met wat goudverf en poeder.
- Giet ze vol met chocolade en laat op de kop uitlekken.
- Strijk de randen schoon en laat uitharden.
- Verwijder de halve bolletjes voorzichtig uit de vorm.
Popcorn
- Laat de zonnebloemolie goed heet worden in een diepe pan.
- Doe de maïskorrels met de suiker in de pan.
- Schud goed door met deksel erop.
- Zet het vuur lager als de eerste korrel popt.
- Doe de deksel schuin op de pan en wacht tot alles is gepopt.
- Doe de warme popcorn in een kom en laat afkoelen.
Opbouw
- Snij alle chocolade biscuits horizontaal in 3 plakken.
- Leg de grootste plak biscuit op een cakedrum.
- Spuit een dijkje op met botercrème op de buitenrand.
- Vul het midden met de hazelnootcreme.
- Leg hier een plak biscuit op en spuit hier weer een dijkje op met de botercrème.
- Vul deze met de dulce de leche.
- Sluit af met een plak biscuit.
- Smeer de taart af met botercrème.
- Herhaal op dezelfde manier voor de kleinere taarten.
- Steek in de grootste en middelste taart dowels voor stevigheid.
- Stapel de taarten op elkaar.
- Doe de drip in een spuitzak en knip een klein gaatje.
- Ga hiermee langs de rand van de taart en zorg dat er een drip ontstaat.
- Decoreer de taart met de chocoladedecoraties, popcorn, macarons, bladgoud en het fruit.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.