E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Roze suikerdroom

Pauline is een echte snoepkont, ze is dol op zoetigheid. Die voorliefde heeft ze verwerkt in deze trifle. Aardbeienjelly, witte chocolademousse, roze biscuit, aardbeienjam… En dat alles afgetopt met suikerspin, sprinkles en witte chocoladevlokken. Een topper voor iedereen die net zo dol is op snoepen als Pauline.

Pauline

Recept van
Pauline

Cake
(10) reviews

Ingrediënten

Jelly

  • Jelly pudding aardbei (kookpuddingpoeder)
  • 500 milliliter water
  • 200 gram aardbeien

Jocondebiscuit

  • 6 eieren
  • 240 gram amandelmeel
  • 60 gram bloem
  • 240 gram poedersuiker
  • 70 gram roomboter
  • 170 gram eiwit
  • 50 gram kristalsuiker
  • roze kleurstof

Aardbeienjam

  • 700 gram aardbeien
  • 780 gram geleisuiker
  • 1 eetlepel citroensap

Amandel dacquoise

  • 150 gram eiwit
  • 100 gram kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker
  • 200 gram blanke amandelen
  • 30 gram patentbloem

Witte chocolademousse

  • 400 milliliter slagroom
  • 4 eieren
  • 70 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 360 gram witte chocolade

Vanille slagroom

  • 500 milliliter slagroom (koud)
  • 60 gram suiker
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 2 vanillestokjes

Opbouwen

  • roze sprinkles
  • 100 gram suiker
  • 300 gram suikerspinsuiker
  • 300 gram witte chocoladevlokken
  • 400 gram aardbeien

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Rooster
  • Keukenmachine met toebehoren
  • Bakplaat
  • Handmixer
  • Spuitzakken
  • Staafmixer
  • Suikerspinmachine
  • Theedoek
  • Thermometer

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Teken twee cirkels van ø 20 centimeter op een bakpapier.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Zet een trifleschaal met rechte zijkanten klaar.

Jelly

  • Kook het water.
  • Voeg de kookpuddingpoeder toe en meng tot het is opgenomen.
  • Giet de jelly in de trifleschaal
  • Voeg her en der de aardbeien toe.
  • Laat opstijven in de diepvries.

Jocondebiscuit

  • Smelt de boter.
  • Klop de eieren, amandelmeel, bloem en poedersuiker luchtig.
  • Spatel de gesmolten boter er doorheen.
  • Klop de eiwitten met de suiker op tot meringue.
  • Spatel eerst 1/3e van de meringue door het beslag.
  • Spatel dan ook de rest van de meringue en de kleurstof er doorheen.
  • Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Eventueel in meerdere keren bakken.
  • Bak in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Maak een theedoek vochtig.
  • Strooi wat suiker over de theedoek.
  • Stort de warme cake op de theedoek.
  • Rol de cake plus theedoek op en laat zo afkoelen.

Aardbeienjam

  • Prak de aardbeien in een pan fijn.
  • Voeg de geleisuiker en citroensap toe.
  • Breng aan de kook en blijf roeren.
  • Laat 4 minuten doorkoken.
  • Laat de jam afkoelen.
  • Pureer met de staafmixer.

Amandel dacquoise

  • Draai de temperatuur van de oven terug naar 160 graden.
  • Klop het eiwit op tot stijve pieken en voeg in gedeelten de suiker toe.
  • Zeef de poedersuiker, gemalen amandelen en bloem boven het eiwit en spatel voorzichtig door.
  • Schep het beslag in een spuitzak.
  • Spuit twee cirkels van ø 20 centimeter.
  • Bak in 20 minuten gaar.

Witte chocolademousse

  • Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Verwarm de eieren en de suiker au-bain marie.
  • Klop het mengsel dik en romig tot ongeveer 70 graden.
  • Haal van de au bain-marie en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor.
  • Mix door tot het eimengsel op lichaamstemperatuur is.
  • Spatel de gesmolten chocolade erdoor.
  • Spatel de geklopte slagroom erdoor.

Vanille slagroom

  • Klop de slagroom met de suiker, vanille en slagroomversteviger stevig.

Opbouwen

  • Rol de biscuitplak uit en bestrijk met een laagje jam.
  • Rol de plak weer strak op.
  • Rol hem in een bakpapier en plaats in de vriezer.
  • Snijd de aardbeien in dikke plakken.
  • Maak grote suikerspin plukken.
  • Snijd de biscuitrol in gelijke plakken.
  • Plaats de plakken tegen de zijkant van de trifleschaal aan op de jelly.
  • Vul op met de witte chocolademousse.
  • Plaats hier een plak amandel dacquoise op.
  • Leg voorzichtig de aardbeien met wat aardbeienjam erop.
  • Strooi de witte chocolade vlokken er overheen.
  • Herhaal dit: biscuitrol- chocolademousse- dacquoise- aardbeien + jam- vlokken.
  • Decoreer met de suikerspin en sprinkles.

Presentatie

  • Grote trifleschaal met rechte zijkanten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.