Bakgereedschap
- Rooster
- Keukenmachine met toebehoren
- Bakplaat
- Handmixer
- Spuitzakken
- Staafmixer
- Suikerspinmachine
- Theedoek
- Thermometer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Teken twee cirkels van ø 20 centimeter op een bakpapier.
- Week de gelatine in koud water.
- Zet een trifleschaal met rechte zijkanten klaar.
Jelly
- Kook het water.
- Voeg de kookpuddingpoeder toe en meng tot het is opgenomen.
- Giet de jelly in de trifleschaal
- Voeg her en der de aardbeien toe.
- Laat opstijven in de diepvries.
Jocondebiscuit
- Smelt de boter.
- Klop de eieren, amandelmeel, bloem en poedersuiker luchtig.
- Spatel de gesmolten boter er doorheen.
- Klop de eiwitten met de suiker op tot meringue.
- Spatel eerst 1/3e van de meringue door het beslag.
- Spatel dan ook de rest van de meringue en de kleurstof er doorheen.
- Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Eventueel in meerdere keren bakken.
- Bak in ongeveer 10 minuten gaar.
- Maak een theedoek vochtig.
- Strooi wat suiker over de theedoek.
- Stort de warme cake op de theedoek.
- Rol de cake plus theedoek op en laat zo afkoelen.
Aardbeienjam
- Prak de aardbeien in een pan fijn.
- Voeg de geleisuiker en citroensap toe.
- Breng aan de kook en blijf roeren.
- Laat 4 minuten doorkoken.
- Laat de jam afkoelen.
- Pureer met de staafmixer.
Amandel dacquoise
- Draai de temperatuur van de oven terug naar 160 graden.
- Klop het eiwit op tot stijve pieken en voeg in gedeelten de suiker toe.
- Zeef de poedersuiker, gemalen amandelen en bloem boven het eiwit en spatel voorzichtig door.
- Schep het beslag in een spuitzak.
- Spuit twee cirkels van ø 20 centimeter.
- Bak in 20 minuten gaar.
Witte chocolademousse
- Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Verwarm de eieren en de suiker au-bain marie.
- Klop het mengsel dik en romig tot ongeveer 70 graden.
- Haal van de au bain-marie en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor.
- Mix door tot het eimengsel op lichaamstemperatuur is.
- Spatel de gesmolten chocolade erdoor.
- Spatel de geklopte slagroom erdoor.
Vanille slagroom
- Klop de slagroom met de suiker, vanille en slagroomversteviger stevig.
Opbouwen
- Rol de biscuitplak uit en bestrijk met een laagje jam.
- Rol de plak weer strak op.
- Rol hem in een bakpapier en plaats in de vriezer.
- Snijd de aardbeien in dikke plakken.
- Maak grote suikerspin plukken.
- Snijd de biscuitrol in gelijke plakken.
- Plaats de plakken tegen de zijkant van de trifleschaal aan op de jelly.
- Vul op met de witte chocolademousse.
- Plaats hier een plak amandel dacquoise op.
- Leg voorzichtig de aardbeien met wat aardbeienjam erop.
- Strooi de witte chocolade vlokken er overheen.
- Herhaal dit: biscuitrol- chocolademousse- dacquoise- aardbeien + jam- vlokken.
- Decoreer met de suikerspin en sprinkles.
Presentatie
- Grote trifleschaal met rechte zijkanten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.