Bakbenodigdheden
- Spuitzak
- Thermometer
- Staande mixer met vlinder
- Zeefje
- Bakringen/bakjes van ø 8 centimeter
- Bakplaat
- Bakpapier
- Rasp
Voorbereiding roze koeken
- Verwarm de oven voor op 155 graden boven- en onderwarmte.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vet de bakringen/bakjes in met boter.
Deeg
- Snijd de boter op je werkbank in kleine stukjes door de bloem. Laat even rusten.
- Doe de spijs in een bakje en rasp hier wat limoenrasp naar smaak doorheen.
- Voeg het eigeel toe en meng handmatig.
- Voeg een snufje zout toe. Blijf goed mengen.
- Klopt het eiwit los met de staande mixer.
- Voeg de fijne suiker toe en klop mooi luchtig. Schep een beetje eiwit apart voor het glazuur.
- Spatel een beetje eiwit door de spijs en maak familie.
- Voeg de rest van het eiwit toe en spatel rustig door elkaar.
- Voeg de bloem met boter toe aan het beslag en spatel rustig door. Klop het beslag niet te luchtig!
- Vul een spuitzak met het deeg en vul het bakje/ringetje tot iets onder de rand met het beslag.
- Bak de cakejes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cakejes goed afkoelen.
Glazuur voor roze koeken
- Verwarm de fondant tot 37 graden.
- Voeg een beetje water en een klein beetje eiwit toe om de glazuur goed soepel te maken.
- Haal de fondant van het vuur en voeg een scheutje frambozenpuree toe aan de fondant voor de roze kleur.
- Doop de cakejes voorzichtig met de bovenkant in de fondant. Trek ze met korte opwaartse bewegingen langzaam weer omhoog.
- Tip: blijf ondertussen goed roeren in de fondant, anders komt er een vliesje op.
- Laat de roze koeken uitharden voor je ze serveert.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.