Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bakvormen met bakpapier. Beboter de rand en bestrooi die licht met bloem.
Bakgereedschap
- 2 afkoelroosters taart
- 2 bakblikken (20 x 10 cm en 29 x 8 cm)
- staafmixer met kom of keukenmachine
- suikerthermometer
- spuitzakken en spuitmond W1
- ronde uitstekers voor de rozenblaadjes garnering
- 2 stevige taart-onderleggers
Biscuitdeeg
Voor de bovenste laag:
- Neem het bakblik met de diameter van 20 x 10 centimeter
- Meng 5 eieren en 150 gram basterdsuiker in de kom.
- Klop zo’n 10 minuten met de garde.
- Weeg 120 gram patentbloem en 30 gram maïzena af.
- Zeef het boven het eiermengsel uit, schep door elkaar.
- Bak het biscuit ca. 35 á 40 minuten in de oven op 180 graden.
Voor de onderste laag:
- Neem het bakblik met de diameter van 29 x 8 cm
- Meng 4 eieren en 120 gram basterdsuiker in de kom.
- Klop zo’n 10 minuten met de garde.
- Weeg 100 gram patentbloem en 20 gram maïzena af.
- Zeef het boven het eiermengsel, schep het geheel door elkaar.
- Bak het biscuit ca. 12 minuten in de oven op 180 graden.
Taartvulling: frambozen-aardbeien
- Pureer 150 gram aardbeien in de pan.
- Pureer 150 frambozen door een zeefje in de pan.
- Schraap het merg uit het vanillestokje.
- Rasp de zest van de limoen en pers de limoen uit.
- Meng de suiker, het merg en de rasp in de pan met het limoensap en laat het koken.
- Meng 3 eierdooiers met de suiker en klop het lichtgeel.
- Voeg 2 eetlepels bloem toe.
- Voeg een beetje warme vulling toe.
- Schep het geheel terug in de pan laat het 5 minuten koken tot 85 graden.
- Stort de vulling op een plaat met plasticfolie.
- Vouw er plasticfolie overheen en laat afkoelen tot 21 graden.
Taartvulling: witte chocolade, slagroom met pistache-pasta
- Rooster de pistachenootjes ongeveer 15 minuten in de oven op 150 graden
- Laat de nootjes afkoelen.
- Verwarm het water met de suiker tot 120 graden, strooi de nootjes erbij.
- Als de nootjes wit uitslaan, stort ze op een bord met bakpapier en laat ze afkoelen.
- Voeg de pistachenootjes, het amandelmeel en het amandelextract samen en hak het geheel goed door.
- Voeg zonnebloemolie toe, mix tot er een smeuïge massa ontstaat.
- Doe de slagroom in een pannetje en breng hem bíjna aan de kook.
- Giet de slagroom over de witte chocolade in een schaal, roer tot alle chocolade gesmolten is.
- Zet de schaal in de koelkast.
- Als de massa voldoende gekoeld is, kan het slagroom-chocolade mengsel erbij.
- Meng tot het wat dikker van substantie is, voeg dan naar smaak de pistachepasta toe (ongeveer 3 eetlepels).
Vervolg frambozen-aardbeienvulling
- Klop 300 gram roomboter met 75 gram poedersuiker tot een romige substantie.
- Voeg fruitmengsel toe en klop ca. 5 minuten door tot een luchtige crème is ontstaan.
- Vul de spuitzak.
Rozen van fondant en taartbedekking
- Kneed 600 gram rode fondant. (Je kunt ook andere kleuren gebruiken.)
Garnering: Meringue botercrème
- Meng 300 gram suiker met 100 milliliter water in een pannetje, verwarm het tot 112 graden.
- Klop, in een vetvrije kom, 4 eiwitten en 40 gram suiker met een garde op de hoogste stand.
- Voeg het suikerwater toe als deze rond 118 graden is en laat het geheel afkoelen tijdens het mixen.
- Voeg 400 gram boter toe.
- Maak het geheel op tot de gewenste kleur rood/oranje.
- Een spuitzak met spuitmondje M1.
- Een spuitzak voor het afsmeren.
Afwerking
- Snijd de taart in drie gelijke lagen.
- Leg de onderste laag op een harde onderlegger.
- Spuit een dijkje, vul de lagen met het fruitmengsel.
- Vul laag 1 met het fruitmengsel.
- Vul laag 2 met de witte chocolade, slagroom en pistachepasta.
- Vul laag 3 met het fruitmengsel.
- Smeer de zijkanten af met de meringuebotercrème.
- Laat de taart afkoelen in de ijskast.
- Leg de grote taart op de dunne stevige onderlegger en smeer de bovenzijde af met meringuebotercrème.
- Rol de rode fondant uit tot zo’n 50 centimeter van ca. 600 gram.
- Leg de taarten op elkaar en leg de fondant er voorzichtig overheen.
- Spuit roosjes aan de buitenrand van de bovenste taart.
- Spuit (iets grotere) rozen op de bovenzijde van de taart.
- Verdeel er wat eetbare pareltjes over.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.