Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Vet bakvormen met een diameter van 20, 17,5, 15 en 10 centimeter in met boter en bestuif met wat bloem.
Red velvetcake
- Klop de boter samen met de suiker bleek en luchtig in de mixer.
- Voeg één voor één de eieren toe en vervolgens de vanille-extract.
- Zeef in een kom de bloem samen met de cacaopoeder.
- Meng kleurstof met de karnemelk.
- Zet de mixer in de laagste stand en voeg een deel van de karnemelk toe en klop tot alles is vermengd.
- Voeg daarna de helft van de bloem toe en meng alles goed door.
- Herhaal met de rest van de karnemelk en bloem tot alles is gemengd.
- Klop de massa op de hoogste stand tot een egaal beslag.
- Zet de mixer weer in de laagste stand. Voeg baking soda en azijn toe en laat ongeveer 2 minuten op de hoogste stand kloppen.
- Giet het beslag in de ingevette bakvormen en bak voor ongeveer 40 minuten in de oven.
Kerstballen
- Smelt de rode candy melts au bain-marie en giet in een spuitzak.
- Spuit kleine dopjes op een transparante sheet en druk hier lichtjes een transparante sheet bovenop.
- Laat de kleine ronde chocolaatjes uitharden en spuit ze daarna licht met de goudspray.
Roomkaasglazuur
- Klop de roomkaas en boter tot een glad mengsel en voeg geleidelijk de poedersuiker en vanille-extract toe. Klop tot een egaal glazuur.
- Schep een deel van de roomkaasglazuur uit de kom en schep in een spuitzak.
Samenstellen
- Snijd de cakes in tweeën, spuit op elke plak cake een laag roomkaasglazuur en stapel de cakes op elkaar in de vorm van een toren.
- Snijd de caketoren van boven naar beneden bij in de vorm van een kegel en smeer af met een dun laagje roomkaasglazuur.
- Kleur het resterende roomkaasglazuur groen en schep over in een spuitzak met een blad spuitmondje.
- Spuit rondom vanaf de onderkant blaadjes naar boven toe en creëer een kerstboom.
- Kleur de fondant geel en rol uit. Steek er een ster uit, spuit de ster met de goudspray en bevestig op een cocktailprikker.
- Versier de kerstboom met de rode chocoladekerstballen, sterren, gouden suikerparels en prik de ster op de top van de kerstboom.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.